Hova menjünk a hétvégén? Programajnáló

Infostart
2011. szeptember 23. 18:30
Falk Art Fórum, a 60 éves MOM Kulturális Központ évadnyitója és a Műcsarnok több mint 100 költőt felvonultató felolvasóestje is szerepel a fővárosi hétvégi kulturális programjai között.

Szombaton 11. alkalommal rendezik meg a Falk Miksa utcai galériák a Falk Art Fórumot, ahol most is új kiállításokkal, vezetésekkel és kisebb koncertekkel találkozhatnak az érdeklődők.

A közeli Vígszínház Vígnapot tart szombaton, ahol déltől a készülő új bemutatókba lehet betekinteni, a kedvezményes jegyárusítás mellett többek között színházbejárás is lesz, és a Magyar Dal Napja programját is újra előadja a teátrum társulata.

Évadnyitót rendez a hétvégén a 60 éves fennállását ünneplő MOM Kulturális Központ is, ahol szombaton és vasárnap Rúzsa Magdi, a Kerekes Band és az Amadinda ütőegyüttes is koncertet ad, a gyerekeket Halász Judit, a Brass in the Five és a Bab Társulat szórakoztatja, és bemutatkozik a novemberben induló MOM Színház is.

Szombat délelőtt indul újra a Szépművészeti Múzeum Aegon matiné sorozata, a zene és az irodalom népszerűsítésében ez alkalommal Rutkai Bori énekesnő és Elek Ferenc színművész vesznek részt.

Szemben, a Műcsarnokban 10 órától drámajátékos kalandozást rendeznek Záhonyi Enikő énekes, színész drámapedagógus vezetésével, délután 3-tól pedig 10 órán át több mint 100 költő vesz részt a "Százezer költő a változásért" nevű, 95 országon átívelő kezdeményezésben, amely felolvasásokkal, performanszokkal és megzenésített versekkel várja a közönséget.

A Ludwig Múzeum péntektől vasárnapig meghosszabbított nyitva tartással és kedvezményes jegyárakkal várja a látogatókat, a szuperszombaton pedig családi programok, filmvetítés, tárlatvezetések és esti koncert szerepelnek a programban.

Szombaton, a Millenárison az Évadnyitó Ringató mellett a Fenntarthatósági nap apropóján lesznek gyerekprogramok a környezetvédelem témáját is érintve, vasárnap délután pedig a Trafóban lehet megtekinteni az Amorf Lovagok főként kicsiket célzó, Tócsobbantó című műsorát.

A Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében vasárnap este a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kezdi meg idei évadát, a Fesztivál Színház jazzkoncertjén pedig Bacsó Kristóf szaxofonos quartetje Német Ferenc, Amerikában élő dobossal és Oláh Kálmán zongoraművésszel lép fel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást