Divinyi Réka: A jó történetek elmesélésében lehet a magyar filmgyártás erős

Infostart
2011. szeptember 5. 11:24
Történeteket kell elmesélniük a magyar filmeknek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottságának tagja, aki szerint nem lenne szerencsés kizárólag Kabos Gyula-féle vígjátékokkal visszacsábítani a mozikba a nézőket.

Meg kell tanulnunk érvényes történeteket mesélni, és akkor jó filmek fognak születni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Divinyi Réka, aki szerint az emberek többsége a jó történet miatt ül be a moziba.

A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottságának tagja nem hisz abban, hogy bármelyik korszakhoz vissza kellene nyúlniuk a filmkészítőknek. Nem kell csak Kabos Gyula-féle habkönnyű vígjátékokat forgatni, hogy visszacsalogassuk a magyar nézőket, mert egy idő után unalmassá válik, viszont csak művészfilmeket sem érdemes rendezni - fűzte hozzá.

A forgatókönyvíró szerint az átlag magyar nézőt sokféle műfajú film érdekli. Azt szokták mondani, hogy a moziba járók csak a romantikus komédiára és a vígjátékokra ülnek be, de remélem, ez nem így van - mondta.

Divinyi Réka kiemelte: a jó történetek elmesélésében lehet a magyar filmgyártás erős. Nyilvánvaló, hogy akciófilmekben ez nem fog menni, és technikailag sem mi fogjuk megújítani a filmezést, de a kreativitásunkat bele tudjuk tenni a moziba.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Hanganyag: Ignáth Márk


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást