Adele, Katy Perry, Lady Gaga - ők taroltak az MTV-díjátadón

Infostart
2011. augusztus 29. 16:01
Adele négy, Katy Perry három, Lady Gaga pedig két díjat vihetett haza az MTV Video Music Awards gálájáról, amelyet látványos showműsor keretében magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendeztek meg a Los Angelesben.

Katy Perry tavaly Budapesten, többek közt a budavári palota udvarán forgatott Firework című klipje lett az év videója, míg az amerikai énekesnő a rapper Kanye Westtel közösen készített E.T. című számának poszt-apokaliptikus sci-fi klipje nyerte el a legjobb duett és a legjobb trükkök díját.

Lady Gaga ugyancsak látványos kosztümöket, képi világot és egy tánckart felvonultató Born This Way című számáért a legjobb női előadó díját vehette át, és megkapta a legértékesebb mondanivalóért járó elismerést is.

A brit énekesnő, Adele, Magyarországon is népszerű "Rolling in the Deep" című dalának történet nélküli, vizespoharakat, szikrázó makettet és egy karddal táncoló alakot felvonultató videója elsősorban szakmai kategóriákban nyert elismerést.

A Holdra szálló űrhajóst mintázó díjat a legjobb rendezés, művészeti rendezés, vágás és operatőri munkáért kapta meg. Az díjazottak nem kis meglepetésre rockvideó kategóriában a Foo Fighters, popvideó kategóriában pedig Britney Spears kapta meg az MTV elismerését, utóbbit életműdíjjal is kitüntették. A legjobb férfielőadó a tinilányok 17 éves kedvence, Justin Bieber lett.

Az idén 30 éves MTV által 1984-ben alapított Video Music Awards a mára valóságshow-kat és sorozatokat sugárzó egykori zenecsatorna korábbi műfajának megfelelően a popkultúra elmúlt évi termésének legjobb videoklipjeit díjazza.

A Los Angeles-i Kodak Theatre-ben rendezett látványos műsornak idén először nem volt házigazdája, az estet a férfinek öltözött Lady Gaga Brian Mayjel, a Queen együttes gitárosával közösen előadott dala nyitotta meg, de a gálán fellépett a rapper Jay-Z, Beyoncé és Adele is, valamint Amy Winehouse előtt tisztelgett az amerikai énekes, Bruno Mars.

Szerző: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást