Ki a legjobban kereső író?

InfoRádió / MTI
2011. augusztus 18. 20:20
James Patterson a világ legjobban kereső írója: a Forbes magazin szerint az amerikai krimiszerző az elmúlt évben több mint kétszer annyit keresett, mint a lista második helyén szereplő Danielle Steel.

A 64 éves Patterson, aki - társszerzők segítségével - 35 év alatt csaknem 80 könyvet jelentetett meg, 84 millió dollárt (15,8 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben. A romantikus regényeiről ismert - szintén 64 éves - Danielle Steel 35 millió dollárral (6,6 milliárd forinttal) került a második helyre.

A Forbes szerint a legjobban kereső íróknak sikerült meglovagolniuk az e-könyves trendet - ez ugyanis a könyvpiac leggyorsabban növekvő szektora.

Az üzleti magazin listáján a harmadik helyet a horror királya, Stephen King szerezte meg 28 millió dolláros bevétellel, a negyedik a romantikus kalandregényeket író Janet Evanovich lett 22 millió dollárral, az ötödik helyre pedig az Alkonyat-sorozat alkotója, Stephenie Meyer került 21 millió dollárral.

A 2010 májusa és 2011 áprilisa közti eladási mutatókra alapozott felméréshez az adatokat a Nielsen SoundScan piackutató biztosította, de a Forbes figyelembe vette a kiadók éves jelentéseit és más, könyves szakemberektől - ügynököktől, menedzserektől és szerkesztőktől - származó információkat is.