Hova menjünk a hétvégén? Programajánló

Infostart
2011. július 8. 15:02
Hajókirándulással egybekötött dzsesszkoncert a Margitszigeten, szabadtéri opera- és színházi előadások Óbudán és a Városmajorban, valamint új kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. Válogatás a hétvége fővárosi kulturális programkínálatából.

Akik a hétvégén nem vízpartra, hanem egy kellemes dzsesszkoncertre vágynak, szombaton, az Óbudai Főtéren a Budapest Ragtime Band koncertjét hallgathatják meg, míg a 100 éves Margitszigeti Víztorony lábánál a Group'N'Swing koncertezik.

A Zöld Pardonban Harcsa Veronika elektronikus zenei formációja, a Bin-Jip lép fel, a Gödörben pedig a punkos sanzonos műfaj két kiemelkedő képviselője, a Specko Jedno és a Presszo Tango Libido koncertezik, míg a Kobuci kertben az Egy Kiss Erzsi Zene játszik.

A komolyzene kedvelői a budavári Mátyás Templom szombaton Szenthelyi Miklós hegedűművész és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar előadásában egyházzenei műveket és barokk szerzők darabjait hallgathatják meg.

A hétvégi kánikula kedvezhet a szabadtéri színházi előadásoknak is Budapesten és a környékén. Szombaton és vasárnap is látható a hűvösvölgyi Magyar Szentföld Templománál Az elvarázsolt disznó című meseopera, az Óbudai Társaskör kertjében pedig Mozart Figaro házassága című operáját adják elő fiatal művészek.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon a Négy férfi gatyában című zenés komédia látható, míg vasárnap az Óbudai Zichy Kastély kertjében a Száguldó Orfeum tartja meg Mark Dunn 5 nő az esőben című vidám darabjának magyarországi bemutatóját.

Zsámbékon, a Színházi és Művészeti Bázison Székely János Caligula helytartója című drámáját tekinthetik meg a hétvégén Szikszai Rémusz rendezésében, Szentendrén a Városháza udvarán, szombaton a Színház és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatói Gothár Péter rendezésében adnak elő jelenteket Martin McDonagh Vaknyugat és A kripli című darabjaiból, míg az Esztergomi Várszínházban a Komáromi Jókai Színház mutatja be az Anconai szerelmesek című előadását.

Bár az időjárás nem kedvez a beltéri programoknak, valószínűleg érdemes lesz megtekinteni a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyílt Megmentett műkincsek című kiállítást, amelyen a képzőművészeti egyetem végzős restaurátor szakos hallgatóinak munkáiból nyílik kiállítás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást