Februárban adják át a Grammy-díjakat

InfoRádió / MTI
2011. június 22. 07:30
A korábbi hagyományokat folytatva jövőre is februárban adják át Los Angelesben a Grammy-díjakat - jelentették be kedden a szervezők.

A jelölések november 30-án kerülnek nyilvánosságra, amit egyórás koncert keretében közvetít a CBS televízió. A csatorna a díjátadó ceremóniát is sugározza február 12-én a Staples Centerből.

Áprilisban a díjakat odaítélő Recording Academy jelentősen csökkentette a díjkategóriák számát, így a korábbi 109 helyett már csak 78-ban hirdetnek nyertest. A zeneipar legrangosabb elismerésének kategóriáit az áttekinthetőség és a verseny fokozása kedvéért szűkítették. Neil Portnow, az akadémia elnöke akkor hangsúlyozta: nem a zenei műfajokat rostálták meg, csak vannak kategóriák, amelyeket máshová soroltak, például összevonták a férfi és női vokális előadói kategóriát.

A díjkiosztó közvetítésében egyébként nem észlelhető majd a különbség - közölte az akadémia -, mivel az élő adásban csupán nagyjából a tíz legfontosabb kategória nyerteseit jelentik be. A többi győztes nevét a ceremóniát megelőzően online ismertetik.