Hova menjünk a hétvégén? - Programajánló

Infostart
2011. június 10. 17:14
Már úton van a Székely Gyors, amely negyedszer viszi az érdeklődőket a csíksomlyói búcsúra. A szerelvény Nagyváradon és Kolozsváron keresztül érkezik meg a búcsúhelyre. Aki lemaradt a Székely Gyorsról, természetesen még ma délután is elindulhat vonattal Csíksomlyóra.

A háromnapos hétvégén fesztivállal várja az érdeklődőket szigligeti vár. Vásári játék, apródavatás és bábelőadás mellett lesz solymászbemutató és fellép a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje is.

Hollókőn Nógrád megye hagyományőrzői elevenítik fel a pünkösdi néphagyományokat és népszokásokat.

Egerben a hétvégén Nyitott Pincék várják a vendégeket. A borvidékre látogatók megismerhetik a pincészetek munkáját és megízlelhetik a borokat is.

Keszthelyen vitorlásversennyel ünneplik a Pünkösdöt. A parton folyamatos vendéglátással, meleg konyhával, bortermelők és pálinkafőzők ajánlataival várják a Balaton szerelmeseit.

A XI. Pécsi Országos Színházi Találkozón szombaton többek között látható lesz a Három nővér, Karinthy Márton A vihar kapuja című könyve alapján a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves diákjainak előadása. Vasárnap egyebek mellett látható lesz a Nő Nyugat, valamint a Nemzeti Színház Egyszer élünk, avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című előadása.

Várpalotán, a Pannónia Fesztiválon, szombaton fellép többek között Belga, Sub Bass Monster, az Üllői úti fuck, valamint az exbonanza banzai-os Hauber Zsolt. Vasárnap színpadra lép egyebek mellett a Neo, a Kiscsillag, a Csík Zenekar, Hobó, és a Pál Utcai Fiúk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást