eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma

Kolompos: "modern formában szeretjük őrizni a hagyományokat"

A kereskedelmi médiában nem igazán kap helyet a gyermekeknek szóló, népszokásokat felelevenítő műsor - mondták az InfoRádió Aréna című a Kolompos együttes tagjai.

Mindig modern formában szeretjük őrizni a hagyományokat, a régmúltból vett szokásokat megpróbáljuk a mai módon előadni, hogy azok most szórakoztassák a gyerekeket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Nagy Zoltán, a Kolompos együttes tagja. Hangsúlyozta: jó lenne, ha ilyen műsorokat készíthetnének.

A zenész közölte: előfordult már, hogy egy kereskedelmi televízió számára összeállították a programot egy népszokásokat felelevenítő műsorhoz, de végül ez nem valósult meg. Az 1988-ban alapított együttes másik tagja, ifj. Tímár Sándor hozzátette: végül az olcsóbb konzervműsort választották a csatorna vezetői.


Az elmúlt több mint húsz év alatt sok minden letisztult a zenekar életében. Az együttes gyermekműsorokat ad, de ehhez kevés az, hogy jó zenészek legyenek, a gyerekekhez, a gyermekpszichológiához is érteni kell, meg kell találni az utat hozzájuk, erre pedig nem mindenki alkalmas - fejtette ki Nagy Zoltán.

Az autentikus magyar népzenét játszó Kolompos együttes április 23-án a Millenáris Parkban ad húsvéti műsort.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatják az Aréna című műsorban vasárnap délután 5 órától.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×