Megjelentek Máté Péter kiadatlan felvételei

Infostart
2010. december 8. 19:00
Csak az álom nem elég címmel 16, korábban még ki nem adott Máté Péter dal jelent meg a közelmúltban CD-n, a Retro Media gondozásában.

A címadó felvétel eredetileg egy orosz dal. Akkoriban ugyanis sok olyan "barátság sláger" volt, amelyeket a Magyar Rádió vett át a szomszédos országoktól - magyarázta Bradányi Iván a Máté Péter ki nem adott dalait tartalmazó lemez megjelenése kapcsán.

A dalszövegíró az InfoRádiónak elmondta azt is, hogy Magyarországon csak egy lemezkiadó volt, a Hungaroton, a Magyar Rádió pedig rengeteg felvételt készített saját részre, amelyek csak egy részét vett át a kiadó.

Máté Péter főleg S. Nagy István dalait énekelte, de a most megjelent lemezen csak egy ilyen szám van, a többi különleges, főleg fiatalkori felvételek. Amikor híres lett, ezekhez a dalokhoz már nem nagyon nyúltak Bradányi Iván szerint, aki elmesélte a Majdnem szerelem volt című szám történetét is.

Ez a dal Máté Péter ölébe hullott. Egy párizsi versenyre íródott, és az Apostol együttes, valamint Cserháti Zsuzsa vette fel, aki azonban várandós lett, így nem tudott elutazni a francia fővárosba. Helyette Máté Péter ment ki, aki bekerült a gálán szereplő legjobb nyolc énekes közé. Innentől kezdve már nem lehetett elvenni tőle ezt a dalt.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást