Megszülte első gyermekét az 54 éves énekesnő - videó

InfoRádió / MTI
2010. november 26. 20:29
Világra hozta első kisbabáját Gianna Nannini 54 éves olasz énekesnő pénteken.

A Penelope nevet kapott kislány, aki 2,5 kilogrammal jött világra, jól van. Nannini reggel szülte meg a babát a milánói Madonnina Klinikán.

Enrico Semprini, az intézmény orvosa elmondta, a baba természetes úton jött világra.

Az orvos az ANSA hírügynökségnek azt is kifejtette, a korábbi híresztelésekkel szemben a baba nem mesterséges megtermékenyítéssel fogant. "Hosszú évek kezelésének eredménye a kislány megszületése" - fejtette ki Samprini, aki nem tért ki az apa kilétére.

Az énekesnő következő albuma januárban jelenik meg Io e te (Én és te) címmel.

Az énekesnő Alessandro Nannini volt Formula-1-es versenyző nővére - írja a Wikipédia. Gianna egy Toszkánában híres és hagyományos cukrászcsalád lányaként született. Gianna Luccaban, a konzervatóriumban tanult zongorázni és Milánóban zeneszerzést tanult.Példaképe Janis Joplin volt.

A nevezetes vibrátor

1979-ben lett ismert America című kislemezével, a California albumról, az album megjelenése sok embert- főleg a mélyen katolikusokat- megbotránkoztatott, mert a CD borítóján a Szabadság-szobor nem fáklyát hanem vibrátort fogott. 1981-ben az Ora című dala lett, a Sconcerto Rock című filmnek a főcímdala, ugyanebben az évben jelent G.N. lemeze, amiről az Occhi Aperti (Nyitott szemek) szerzeménye lett a legjobb. A Latin Lover című lemezét már új producerrel Conny Plankkel készítette, aki már az Ultravoxnak, az Eurythmicsnak és a Kraftwerknek volt a producere.

1987-ben a Maschi e altri lemezéből, egy millió darab kelt el. Az albumát népszerűsítő turnéja során nemcsak hazájában, hanem az NSZK-ban, Franciaországban és Skandináviában is fellépet.1988-ban kiadta Malafemmina című lemezét, aminek keretében "Malafemmina Tour '88" turnéjával több mint 50 koncertet adott Európában.

A labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala

1990-ben Edoardo Bennatoval énekelte el Un'estate italiana (Egy olasz nyár) című dalát, ami az 1990-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala lett, ebben az évben jelent meg Scandalo (Botrány) című albuma, aminek a címadódalának a klipjét Wroc³awban, Lengyelországban forgatták. 1992-ben kiadta a Maschi e altri spanyol nyelvű változatát.

1994-ben diplomázott le, filozófia szakon a Sienai egyetemen. A következő években a Greenpeace tüntetésein részt vett, többek között Mururoa tüntetésén, ahol Franciaország nukleáris kíséreteket folytatott. A következő évben megjelent a Dispetto című lemeze, amiről a Meravigliosa creatura című dala lett a legismertebb, 1995-ben részt vett a Festivalbaron is. 1996-ban megjelent Bomboloni című albuma, a címadó dalból készített videoklipet. 1998-ben a Cuore című albumáról az "Un giorno disumano" lett a legismertebb.

Magyarországon egy automárka reklámának a dalával ismert, aminek a címe: Meravigliosa creatura (Csodálatos alkotás). A dal eredetileg Gianna Nannini 1995-ben megjelent Dispetto lemezén hallható. 2007-ben részt vett a Sanremói Fesztiválon, mint meghívott előadó, ebben az évben adta ki best of lemezét GiannaBest címmel, ami 26 nagy sikerű és 3 eddig ki nem adott dalt tartalmaz(Suicidio d'amore,Mosca cieca, Pazienza). 2007.október 12.-étől játszották a rádiók a Suicidio d'amore (Szerelmi öngyilkosság) című dalát. 2008-ban az általa írt dallal a Colpo di fulmine-vel nyerte meg Gió di Tono és Lola Ponce a Sanremói Fesztivált. Ebben az évben belekóstolt a hip hop világába, "In Italia" című dalt énekelte el közösen Fabri Fibra rapperrel. Május 24-én koncertet adott a müncheni Olympiastadionban 60 ezer ember előtt.

2009.június 21-én részt vett több mint 40 olasz énekesnő, köztük Laura Pausini, Giorgia, Elisa, Fiorella Mannoia részvételével a L'amiche per Abruzzo jótékonysági koncerten. A koncert a Giuseppe Meazza Stadionban volt, Milánóban, amire több mint 60 ezer néző ment el.