Műgyűjtők éjszakája - jó alkalom, hogy a galériák megismertessék magukat

Infostart
2010. október 29. 07:40
Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Falk Miksa utcai galériák a Műgyűjtők éjszakáját, ahol a kiállítások mellett koncertek és művészeti előadások is várták az érdeklődőket.

Moholy-Nagy László-tárlat, divatfotó-bemutató, zapoték indián szőnyegkiállítás és az 1970-es évek képzőművészeinek eddig soha nem látott, negyven éve a műtermekben becsomagolva várakozó műalkotásainak tárlata - az InfoRádió által megkérdezett látogatók ezeket a kiállításokat emelték ki a 17. alkalommal megrendezett Műgyűjtők Éjszakája programjai közül.

Este hat órakor még csak néhány érdeklődő sétált a Falk Miksa utcai aukciósházak, galériák és régiségkereskedések előtt, nyolc órakor azonban már nagyobb csoportok érkeztek a kiállítás megnyitókra, előadásokra és koncertekre.

Idén ősszel több mint húsz galéria vállalta, hogy éjfélig tart nyitva - a Pintér Antikvitás, aukciósház és kortárs képzőművészeti galéria tulajdonosa szerint ez tökéletes alkalom arra, hogy a kisebb galériák is megismertessék magukat az emberekkel.

Az InfoRádió által megkérdezett galériatulajdonosok abban egyetértenek: egyre több fiatalt vonz a Falk Miksa utcai kiállítóhelyek hangulata, belőlük pedig - reményeik szerint - egyszer akár műgyűjtő is válhat - mondta Dénes Sándor, a Dénes Szőnyeg galéria tulajdonosa.

A Műgyűjtő éjszakájára ellátogatók kilenc óra után sem unatkozhattak - éjfélig koncertek és speciális tárlatvezetések várták őket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást