Roger Moore is siratja Tony Curtist

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 30. 18:31
Sir Roger Moore csaknem elsírta magát egy televíziós interjú során, amikor csütörtökön régi partnerére és kedves barátjára, Tony Curtisre emlékezett. Egykori itáliai filmcsillagok is felidézték a Las Vegashoz közeli otthonában helyi idő szerint szerda este elhunyt hollywoodi legendával kapcsolatos emlékeiket.

Roger Moore, a hetvenes évek elején világsikert aratott Minden lében két kanál című brit krimisorozat társ-főszereplője a könnyeivel küszködött, amikor csütörtökön a Sky Newsnak néhai közeli barátjáról mesélt.

"Sokkolt a hír. Tudtam, hogy Tony nincs jól, de nem tudok belegondolni abba, hogy a barátok elmennek egyszer... Nagyon szomorú vagyok a felesége, Jill miatt is, aki rajongott érte" - mondta a brit színész.

"Nagyon sokat nevettünk a Minden lében két kanál forgatásán, amely mintegy 15 hónapig tartott. Minden nap együtt dolgoztunk. Nagyon vicces volt vele együtt dolgozni. Rettenetesen jó színész volt. Nagyon fog hiányozni" - hangsúlyozta Roger Moore.

Gina Lollobrigida, aki Carol Reed és Burt Lancaster társaságában 1956-ban, a Trapéz című filmben forgatott együtt Tony Curtisszel úgy idézte fel az elhunyt világsztárt, mint aki "örökifjú" és "hihetetlenül megértő" volt.

"Mélyen elszomorított Tony Curtis halála. Nagyon sajnálom a távozását" - mondta Virna Lisi olasz színésznő, aki a hatvanas években két filmben volt Curtis partnere.

Lisi szerint az elhunyt világsztár mindenekelőtt egy nagyon kedves ember volt, aki mindig készséges volt és fel tudta dobni a hangulatot. Mint mondta, negyven éve találkoztak utoljára, amikor a férje társaságában Rómában együtt vacsorázott Curtisszel.