Hova menjünk a hét végén? Kulturális programajánló

Infostart
2010. szeptember 10. 12:14
A budai várban a Benkó Dixieland Band és a Hot Jazz Band koncerteznek, a Károlyi Palotában Erkel-napokat rendeznek a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából, a Művészetek Palotájában pedig a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyével folytatódik a Mahler-Ünnep. Fővárosi kulturális programajánló.

A Budapesti Bor- és Pezsgőfesztivál keretében a Budavári Palota előtt ma a Benkó Dixieland Band és a Micheller Myrtill énekesnővel kiegészült Jazz Steps koncertezik, előttük Orosz Zoltán harmonikaművész, a Hot Jazz Band és a Vivát Bacchus Énekegyüttes lépnek fel a Fesztiválszínpadon. A Kamaraszínpadon eközben az Agostones világzenei együttes, a Transform Quintet dzsesszforáció és St. Martin szaxofonos játszik.

A Jazzforum Budapest fesztivál részeként Grencsó István szaxofonos Open Collective formációja Lewis Jorden amerikai szaxofonossal lép fel, őket a holland Michiel Braam zongorista triója követi, akik Lukács Miklós cimbalmossal és Kovács Ferenc hegedűssel játszanak. A Budapest Jazz Club kapcsolódó trió-rendezvényén Szabó Dániel zongorista és Tóth Viktor szaxofonos együttesei lépnek fel.

A Mahler-Ünnep keretében a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével játssza a cseh-osztrák zeneszerző VII. Szimfóniáját, a hangverseny első felében pedig Melis László Dionysia című művének ősbemutatóját tartják meg.

A Károlyi Palotában ma kezdődnek a szeptember 13-ig tartó Erkel-napok, amelynek részeként ma a 200 éve született zeneszerző és kortársai, Liszt Ferenc és Mosonyi Mihály kórusműveiből ad koncertet a Honvéd Férfikar fél héttől.

A Zöld Pardonban fél éves kihagyása előtt utolsó koncertjét adja az Irie Maffia ska-dancehall-reggae formáció fél 9-től, mivel az együttes énekesnője, Dagadu Sena a közeljövőben anyaiörömök elé néz.

Az A38 Hajó tetőteraszán a Supernem punkrock együttes játszik, a Városliget szélén, a Dürer-kertben pedig a Hangmás és a The Moog indie-zenekarok lépnek fel.

Ma kezdődnek a Józsefvárosi napok az Orczy kertben, ahol a hétvégén hangszersimogató, játszóház, sportbemutatók, bábszínház és más gyerekprogramok várják a családokat és koncertet ad a Katáng együttes, a Józsefvárosi Cigányzenekar valamint Kovács Kati és a Qualitones. A ma esti ünnepélyes megnyitót követően hat órától a Mozar: Esz-dúr szerenádja csendül fel az Orczy-kerti tónál.

Székesfehérváron a szombatig tartó Fehérvári Zenei Napok mai koncertjeinek fellépői közt szerepel a Therapy? Északír rock-metál együttes valamint a Vad Fruttik, a 30Y, Fenyő Miklós és az Edda is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást