Még nyitottabb lenne a Katona József Színház

Infostart
2010. szeptember 1. 09:00
A Katona József Színház munkájának látványosabb megjelenítését tekinti egyik fontos feladatának Máté Gábor színművész-rendező, akit a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön nevezett ki a teátrum élére. Az intézmény új vezetője az InfoRádiónak elmondta: Zsámbéki Gábor leköszönő igazgató rendezőként továbbra is a Katonában dolgozik majd.

Szép teljesítmény lenne egyáltalán megtartani azt a színvonalat, amit Zsámbéki Gábor több mint két évtizedes vezetése alatt elért a Katona József Színház. A világ ugyanakkor változik, így meg kell próbálnunk felvenni a kesztyűt - mondta az InfoRádiónak az intézmény új igazgatója.

Máté Gábor szerint a színháznak dinamikusnak kell lennie, erőteljesebb reklám- és marketingtevékenységet kell folytatnia, hiszen néhány bemutató önmagában nem feltétlenül elég ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet.

Az új direktor arról is beszélt, hogy a szünetben kicseréltették a színpad padlózatát, újrahúzatták és -rugóztatták a nézőtér székeit, és egy hangpáholyt is építtettek, ami eddig nem volt a Katonában. A vezetőség azon is gondolkodik, hogy átépítteti, nyitottabbá teszi a színház előcsarnokát.

Máté Gábor, aki 2001 óta a Katona József Színház főrendezője volt, 1987 óta dolgozik együtt Zsámbéki Gáborral, a munkakapcsolat pedig a következőkben sem szakad meg. Az új igazgató hangsúlyozta: pályázatában szerepelt, hogy továbbra is számít Zsámbéki Gáborra.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást