eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar dalok 11 település 33 színpadán

Budapesten kívül immár tíz vidéki település, köztük a magyar dal első fővárosa, Eger ad otthont a Magyar dal napja koncertjeinek szeptember 12-én. Vasárnaptól elindul a dallamos villamos a Nagykörúton. Az FHB Bankcsoport hosszú távon támogatja a rendezvényt.

Idén tíz vidéki település csatlakozott a kezdeményezéshez, közülük először állít színpadot Boldog, Debrecen, Mosonmagyaróvár, Salgótarján, Szentendre és Szombathely, így országszerte 33 színpadon szólhat a magyar dal szeptember 12-én.

Idén először ítélték oda a magyar dal fővárosa címet; Eger ezt pályázat útján érdemelte ki. A hevesi megyeszékhelyen hét színpadon rendeznek koncerteket, a Dobó téri központi helyszín házigazdája a Csík Zenekar lesz. Fellép többek között Presser Gábor, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Kiscsillag is.

Egerben a helyszínek között zenevonat szállítja a közönséget, és lesz magyar dal bora - a St. Andrea pincészet bikavére -, valamint magyar bor dala is.

A magyar dal napjához csatlakozó települések legkisebbje a Hatvan melletti Boldog, Győrben a Muzsikás közreműködésével rendeznek népzenei programokat, Mosonmagyaróvár a Vármegye hangja énekverseny döntőjének ad otthont, míg Szombathely az egyik Szerzők színpadot fogadja be, ahol fellép például a Heaven Street Seven.

A tizenhat budapesti helyszín közül a Zöld Pardonban áll majd a budapesti Szerzők rockszínpad, itt a 30Y, az Irie Maffia és a Péterfy Bori and Love Band lesz a fő műsorszám. A Millenáris Fogadó egy dixieland gálának, örömzenei színpadnak és közép-európai blues-estnek is otthont ad. A dzsesszrajongók a Budapest Jazz Clubban láthatják a műfaj néhány hazai kiválóságát, köztük Kertész Erikát, Bódy Magdit, a Unitedet, a Váradi Roma Cafét, Somló Tamást és a Stúdió 11-et.

Az óbudai Kobuci-kert a népzene-világzene helyszíne lesz a Kolompossal, a Muzsikással, a Naprával, a Besh o drommal és a Budapest Bárral. A Hungexpón idén is marad a popzene, a Budavári Művelődési Házban (Bem Rockpart) rocktörténeti múltidézést tart Török Ádám és Frenreisz Károly, míg a Gödör Klubban az egykori URH, Kontroll Csoport, Európa Kiadó és Sziámi tagjai állnak össze egy estére Időtlen zenekar néven. A Vígszínház részleteket mutat be Presser Gábor és Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című musicaljéből, de fellép a teátrumban többek között Dés László és a Quimby is.

Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a BKV-vel együttműködve a fővárosban szeptember 5-én és 12-én délután a 4-es villamos vonalán a Dallamos villamoson összesen tíz együttes zenél majd az utazóknak.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×