Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kikkel forgat Budapesten Angelina Jolie?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Angelina Jolie amerikai filmszínésznő első rendezőként készülő filmjében egy szerb színész, Rade Serbedzija is szerepet kapott; a mozi nagy részét ősszel Budapesten fogják forgatni.

Serbedziját Magyarországon a legtöbben a Blöff című Guy Ritchie-klasszikus Boriszaként vagy az Eső előtt című, sokszoros díjnyertes macedón film Alekszandereként ismerhetik. A hollywoodi sztár, Angelina Jolie a hírek szerint jövő pénteken érkezik Belgrádba, hogy aláírja a megállapodást a film elkészítéséről Filip Gajic rendezővel, az Abarit produkciós ház tulajdonosával.

Az Oscar-díjas színésznő maga írta a forgatókönyvet, és szeretné mihamarabb elkezdeni a forgatást - idézte a szerdai belgrádi sajtó Rade Serbedziját, aki a dél-szerbiai Nisben zajló filmfesztivál vendége volt. Mint elmondta, csak néhány jelenetet vesznek fel Szarajevóban, a munka többi része Budapesten fog ősszel folyni.

A történet egy szerb fiúról és egy fiatal muzulmán lányról szól, akik egymásba szeretnek, de közben kitör a háború Boszniában. A lány egy szerb tábor foglya lesz és a fiú megpróbálja megmenteni - mesélte Serbedzija. A mai Horvátország területén szerb családba született, szerte a Balkánon népszerű 64 éves színész a főhős apját, szavai szerint "egy szerb hazafit", vagyis inkább "egy igazi, meggyőződéses szerb nacionalistát" fog alakítani, aki azonban - mint mondta - nem egyértelműen negatív szereplő, olyasvalaki, akiben sok keserűség gyülemlett fel.

Serbedzija a Blicnek adott interjúban dicsérte a hollywoodi díva által írt forgatókönyvet. Ez nem egy szerbellenes, háborús film, hanem egy fantasztikus történet, az ókori görög tragédiákra emlékeztető elemekkel, egy óriási, viharos szerelemmel a középpontjában, amely azonban nem teljesülhet be - magyarázza.

Angelina Jolie rendezőként jegyzett első filmjének forgatása valószínűleg már a jövő hónapban elkezdődik - derült ki a Politika című belgrádi lapban megjelent, Rade Serbedzijával készült interjúból.

Ahogy azt korábban az MTI internetes források alapján már megírta, Budapesten keres otthont ősszel induló filmje forgatásának idejére Angelina Jolie és férje, Brad Pitt. Az Oscar-díjas színésznő a múlt hétvégén ikergyerekeivel Magyarországon járt, hogy rátaláljon a megfelelő ingatlanra, amely a család otthonául szolgálhat arra az időre, amíg a színésznő rendezőként kipróbálja magát új filmjében.

Jolie sajtóbeszámolók szerint novemberben lát neki legújabb filmje forgatásának. A híresség az ENSZ menekültügyi főbiztosságának követeként a napokban Bosznia-Hercegovinába látogatott, ahol fogadták őt a kollektív államelnökség tagjai.