eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszatér az Avatar a mozikba

Vissza az Avatar a mozikba péntektől, a tavalyi bemutatónál kilenc perccel hosszabb változatban Észak-Amerikában és a világ számos országában. James Cameron rendező a minap elmondta, az Avatar: Special Edition azért kerül a mozikba, mert még sokat kell várni a film folytatására, s így igyekszik a technika segítségével fenntartani a rajongók érdeklődését.

A rendező szerint az eredeti változat bemutatása óta nemzetközi szinten egyébként is megduplázódott a 3D-s filmvásznak száma, így végre azok "a százezrek, ha nem milliók" is háromdimenziós minőségben láthatják, akiknek eddig nem volt rá módjuk.

Az Avatar a filmtörténet legnagyobb kasszasikere lett 2,7 milliárd dolláros globális bevételével. Cameron szerint az új bemutató azoknak is alkalmat ad a film mozis élvezetére, akik eddig csak DVD-n vagy kalózfelvétel formájában látták.

A kilencpercnyi újdonság több jelenet kiegészítéséből áll össze. Látható majd a Pandora bolygó egy Na'vi bennszülöttjének halála, ami erősebb érzelmi töltést ad az eredetileg rövidebb jelenetnek, és egy vadászjelenet is színesíti a bolygó bizarr lényeinek bemutatását - magyarázta Cameron.

A hosszabb produkció novemberben DVD-verzióban is forgalomba kerül. A lemez 16 percnyivel gazdagítja az eredetit, mivel "alternatív valóság változatot" is kínál.

A rendező korában bejelentette, hogy már dolgozik a Pandora víz alatti világával foglalkozó folytatáson.

"Imádok búvárkodni, de amikor nekilátok ennek a filmnek, nem búvárkodhatom kedvemre, tehát a szenvedélyemet legalább egy fantázia óceán megteremtésével kötöm le" - fogalmazott Cameron.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×