Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszatér az Avatar a mozikba

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vissza az Avatar a mozikba péntektől, a tavalyi bemutatónál kilenc perccel hosszabb változatban Észak-Amerikában és a világ számos országában. James Cameron rendező a minap elmondta, az Avatar: Special Edition azért kerül a mozikba, mert még sokat kell várni a film folytatására, s így igyekszik a technika segítségével fenntartani a rajongók érdeklődését.

A rendező szerint az eredeti változat bemutatása óta nemzetközi szinten egyébként is megduplázódott a 3D-s filmvásznak száma, így végre azok "a százezrek, ha nem milliók" is háromdimenziós minőségben láthatják, akiknek eddig nem volt rá módjuk.

Az Avatar a filmtörténet legnagyobb kasszasikere lett 2,7 milliárd dolláros globális bevételével. Cameron szerint az új bemutató azoknak is alkalmat ad a film mozis élvezetére, akik eddig csak DVD-n vagy kalózfelvétel formájában látták.

A kilencpercnyi újdonság több jelenet kiegészítéséből áll össze. Látható majd a Pandora bolygó egy Na'vi bennszülöttjének halála, ami erősebb érzelmi töltést ad az eredetileg rövidebb jelenetnek, és egy vadászjelenet is színesíti a bolygó bizarr lényeinek bemutatását - magyarázta Cameron.

A hosszabb produkció novemberben DVD-verzióban is forgalomba kerül. A lemez 16 percnyivel gazdagítja az eredetit, mivel "alternatív valóság változatot" is kínál.

A rendező korában bejelentette, hogy már dolgozik a Pandora víz alatti világával foglalkozó folytatáson.

"Imádok búvárkodni, de amikor nekilátok ennek a filmnek, nem búvárkodhatom kedvemre, tehát a szenvedélyemet legalább egy fantázia óceán megteremtésével kötöm le" - fogalmazott Cameron.