eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem dőlt meg a rekord a Sziget fesztiválon

Bár a tavalyi rekord nem dőlt meg, idén is nagyon sokan, összesen 382 ezren voltak a Sziget fesztiválon; az utolsó szigetelők ezekben az órákban hagyják el az egyhetes rendezvény területét, az óbudai Hajógyári-szigetet.

A látogatók száma a tavaly felállított 390 ezres rekord közelében volt. A legtöbben szombaton szórakoztak a Szigeten, akkor 72 ezren voltak kint, ami csaknem elérte a 75 ezres telt házat, a vasárnapi zárónapon pedig 69 ezren szórakoztak a helyszínen - mondta Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke.

A Sziget fesztivált tizennyolcadik alkalommal rendezték meg, és - ahogy Gerendai Károly ügyvezető előző nap

közölte - várhatóan idén is nyereséges lesz.

Szeles Géza, az egészségügyi szolgálat vezetője arról számolt be, hogy a fesztivál idején mintegy 2500 embert kellett az ambulancián ellátni, a Sziget egyéb részein pedig tovább ezret.

"A legjellemzőbb esetek a végtagtörések, ficamok és rándulások voltak, szerencsére súlyos eset nem történt. Idén nem volt sok légúti megbetegedés. Az elején, talán a nagyszínpad elé leszórt homok miatt kicsit porosabb volt a Sziget, mint tavaly, de aztán ezt elintézte az utolsó három nap esőzése" - tette hozzá Szeles Géza.

A legnagyobb programhelyszíneken már éjszaka megkezdődött a színpadok bontása, és reggel óta mindenütt zajlanak a munkálatok. Benis Dániel, a fesztivál technikai vezetője az MTI-nek elmondta: a tervek szerint öt nap alatt bontják le a technika nagy részét, a "teljes levonulás" nyolc-tíz nap alatt történik meg, ezalatt több ezer köbméter szemetet kell eltávolítani.

"A terület a fesztivál előtt a nagy esőzések, és ebből következően a talajstruktúra javítása miatt nem volt olyan jó állapotban, mint az elmúlt években, de a járólapokból hasonló mennyiséget raktunk le, mint korábban" - közölte a technikai vezető.

Kitért arra, hogy a sziget egy fővárosi közpark, amelynek helyreállítási folyamata több részből áll. Ide tartozik a szigeten található közforgalmi utak esetleges sérüléseinek kijavítása, valamint a zöld terület rekultivációja, a füvesítés, a cserjék ültetése. Benis Dániel hozzátette: a Főkert az eredeti állapot visszaállítását követeli meg tőlük, a fű már a téli fagy beállta előtt meg tud annyira erősödni, hogy tavasszal már szép gyep alakul ki a területen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×