eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Sziget: szombat a rock jegyében

Az Iron Maiden és a Tankcsapda is fellép szombaton a Sziget fesztivál Nagyszínpadán. A többi koncerthelyszínen olyan előadókkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a 30Y, Ferenczi György, Harcsa Veronika és Nina Hagen.

A Nagyszínpad koncertprogramját az olasz Subsonica elektronikus és rockzenét ötvöző műsora nyitja meg, őket az angol The Cribs punkos indie-rock formációja követi 5 órától.


Háromnegyed nyolctól a Sziget Nagyszínpadának egyetlen magyar fellépője, a Tankcsapda csap a húrok közé, hogy a felhergelt közönség aztán a veterán brit heavy metal legenda, az Iron Maiden koncertjén tombolhasson tovább. A banda este 9 órától az idén megjelent The Final Frontier című új lemeze anyagából is ízelítőt ad.



A Világzenei nagyszínpadon a Belgiumból érkező Jaune Toujour együttes sanzonokat, rockot, valamint balkáni és jamaikai népzenét ötvöző eklektikus koncertjét Ferenczi György és a Rackajam folkrockos-bluesos fellépése követi. Háromnegyed nyolctól Rupa Marya indiai-amerikai énekesnő a The April Fishes zenekarral ad válogatást a spanyol, a francia és az angol nyelvű zenei kultúrák elegyéből, végül a mexikói Los De Abajo kínál vérpezsdítő koncertet, melynek a mexikói népzenén, a rancherán kívül összetevői a salsa, a rumba, a hiphop, és a latin ska is.

Az A38-wan2 Színpadán Harcsa Veronika elektronikus zenei formációja, a Bin-Jip, a hasonló stílusú francia EZ3kiel, és az egykori NDK és Kelet-Berlin punk ikonja, Nina Hagen lép fel.



A magyar együtteseknek helyt adó MR2 színpadán délután a Hollywoodoo rockegyüttes, Copy Con és a 30Y játszik.

Az MTV Headbangers Ball Színpadán Deák Bill Gyula blueskapitány, a Kowalsky meg a Vega rockzenekar és az amerikai Kamelot operametál együttes koncerteznek.

A Medúza színpadon magyar hip-hop csapatok lépnek fel, köztük a Hősök, Akkezdet Phiai és az NKS Bankos és Norba közreműködésével.

A Blues kocsmában a Mystery Gang és más rockabilly együttesek koncerteznek, a Civil színpadon az erdélyi rapper és tangóharmonikás Maszkura a Tücsökrajjal ad elő sanzonos hangzású számokat, a Party Arénában pedig a neves brit producer Calvin Harris és Karányi is dj-szettel lép fel.

A Színház- és táncsátorban délután az Andai Petra vezette holland-magyar Space társulat A felhő című sci-fi darabját mutatja be, este pedig a belga Zita Swoon discofunk és rock együttes Simon Mayer táncos-koreográfussal közösen létrehozott színházi performanszát tekinthetik meg az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×