Sziget: szombat a rock jegyében

Infostart
2010. augusztus 14. 12:28
Az Iron Maiden és a Tankcsapda is fellép szombaton a Sziget fesztivál Nagyszínpadán. A többi koncerthelyszínen olyan előadókkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a 30Y, Ferenczi György, Harcsa Veronika és Nina Hagen.

A Nagyszínpad koncertprogramját az olasz Subsonica elektronikus és rockzenét ötvöző műsora nyitja meg, őket az angol The Cribs punkos indie-rock formációja követi 5 órától.


Háromnegyed nyolctól a Sziget Nagyszínpadának egyetlen magyar fellépője, a Tankcsapda csap a húrok közé, hogy a felhergelt közönség aztán a veterán brit heavy metal legenda, az Iron Maiden koncertjén tombolhasson tovább. A banda este 9 órától az idén megjelent The Final Frontier című új lemeze anyagából is ízelítőt ad.



A Világzenei nagyszínpadon a Belgiumból érkező Jaune Toujour együttes sanzonokat, rockot, valamint balkáni és jamaikai népzenét ötvöző eklektikus koncertjét Ferenczi György és a Rackajam folkrockos-bluesos fellépése követi. Háromnegyed nyolctól Rupa Marya indiai-amerikai énekesnő a The April Fishes zenekarral ad válogatást a spanyol, a francia és az angol nyelvű zenei kultúrák elegyéből, végül a mexikói Los De Abajo kínál vérpezsdítő koncertet, melynek a mexikói népzenén, a rancherán kívül összetevői a salsa, a rumba, a hiphop, és a latin ska is.

Az A38-wan2 Színpadán Harcsa Veronika elektronikus zenei formációja, a Bin-Jip, a hasonló stílusú francia EZ3kiel, és az egykori NDK és Kelet-Berlin punk ikonja, Nina Hagen lép fel.



A magyar együtteseknek helyt adó MR2 színpadán délután a Hollywoodoo rockegyüttes, Copy Con és a 30Y játszik.

Az MTV Headbangers Ball Színpadán Deák Bill Gyula blueskapitány, a Kowalsky meg a Vega rockzenekar és az amerikai Kamelot operametál együttes koncerteznek.

A Medúza színpadon magyar hip-hop csapatok lépnek fel, köztük a Hősök, Akkezdet Phiai és az NKS Bankos és Norba közreműködésével.

A Blues kocsmában a Mystery Gang és más rockabilly együttesek koncerteznek, a Civil színpadon az erdélyi rapper és tangóharmonikás Maszkura a Tücsökrajjal ad elő sanzonos hangzású számokat, a Party Arénában pedig a neves brit producer Calvin Harris és Karányi is dj-szettel lép fel.

A Színház- és táncsátorban délután az Andai Petra vezette holland-magyar Space társulat A felhő című sci-fi darabját mutatja be, este pedig a belga Zita Swoon discofunk és rock együttes Simon Mayer táncos-koreográfussal közösen létrehozott színházi performanszát tekinthetik meg az érdeklődők.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást