Mika, Kiscsillag, Paradise Lost - mit láthat a Szigeten?

Infostart
2010. augusztus 13. 09:13
A Sziget fesztivál Nagyszínpadán pénteken a brit Mika énekel, a világzenei színpadon a Oi Va Voi zenél, a Party Arénában pedig a francia Gotan Project lép fel, de ezen a napon játszik a Kiscsillag zenekar és a Heaven Street Seven is.

A Nagyszínpad programját a húszéves múltra visszatekintő fehérorosz ska-punk együttes, a Lyapis Trubetskoy nyitja meg, őket a "Last Resort" című számukkal ismertté vált amerikai Papa Roach nu metál zenekar követi, amely jelenleg idei, Time for Annihilation című lemezével turnézik.

Hat óra után a legnevesebb német reggae előadó, Otto Tilmann, vagyis Gentleman a Diversity című új lemezét is bemutatja, amely a német slágerlisták első helyére is jutott, majd a brit énekes-dalszerző, Mika koncertezik.


Az estet a Nagyszínpadon Jared Leto amerikai színész, a Rekviem egy álomért című film egyik főszereplőjének rockzenekara, a 30 Seconds to Mars zárja.



A Világzenei nagyszínpadon Daniel Kahn amerikai harmonikás klezmerpunk zenekarával, a The Painted Birddel lép fel, őket a balkáni népzenét játszó Söndörgő együttes követi, akik Ferus Mustafov macedón roma szaxofonossal zenélnek együtt. Negyed nyolctól a Berlinben élő kelet-európai művészeket, többek közt Gryllus Dorkát és Wahorn Simont is magába foglaló Rotfront zenekar játszik, majd a jiddis zenét a többi között magyar népzenével is ötvöző brit együttes, a fesztiválozók körében igen népszerű Oi Va Voi zárja a Világzenei színpad programját.



A Magyar együtteseknek helyt adó MR2 Színpadon a Nemjuci, a The Carbonfools, a Heaven Street Seven és a Lovasi András vezette Kiscsillag lép fel.



A Party Arénában a Gotan Project francia nu jazz-trip hop formáció, a Gotan Projekt játszik fél 8-tól MTV Headbangers Ball Színpadán 9 óra után a legendás brit death, majd goth metál együttes, a Paradise Lost koncertezik, a Budapest Jazz Club - Amfiteátrum Színpadon a Borbély Mihály szaxofonos koncertjét a La Mal Coiffée hattagú asszonykórusa követi.

A roma sátorban a Kalyi Jag tagjaiból alakult Khamoro, a lengyel Caci Vorba és a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band játszik. A Blues Kocsmában Jimi Hendrixről emlékeznek meg Póka Egon közreműködésével hét órától.

A Színház- és Táncsátorban a Természetes Vészek Kollektíva Szűcs Edit divattervező látványszínházát valósítja meg Bőr-hártya 2.0 címmel Gergye Krisztián koreográfiájára és Tóth Krisztina szövegeire, fiatal színészek közreműködésével.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást