Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Melyek a legjobb éttermek Magyarországon?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MOF-hoz - a 120 szakmában, Franciaország Legjobb Mesterét hirdető versenyhez - hasonló megmérettetést hiányolnak Magyarországról az Étteremkalauz 2010 szerkesztői, akik az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkoztak.

Az Étteremkalauz célja, hogy legyen egy olyan közönség, amely odafigyel arra, melyik étterembe megy - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bittera Dóra, a kiadvány szerkesztője, aki hozzátette: a kalauzzal tükröt akarnak tartani az éttermek elé, hogy abban megnézzék magukat, és összehasonlítási alapot kapjanak.

A gasztronómiai szakíró szerint a kötet ezeket a funkciókat egyre jobban teljesíti. Volt olyan étterem, amely alacsony pontszámot kapott, de a leírással a vezető egyetértett, és belátta, hogy javítani kell. Nem sértődéshez, hanem javuláshoz vezet a kalauz - fogalmazott.

Az Étteremkalauz másik szerkesztője szerint a franciáktól érdemes példát venni. Molnár B. Tamás hangsúlyozta: Franciaországban voltak az első komoly nemzetközi szakácsversenyek, de otthon is fontos megmérettetéseket tartottak. Ilyen még ma is a MOF, amit jó lenne követnünk - véli a szakíró, aki kifejtette: ez egy négy évente 120 szakmában zajló vetélkedés a Franciaország legjobb Mestere címért. Ha ezt Magyarországon is megrendeznék, akkor az ismét rangot adhatna a lejáratódott presztízsű szakmáknak.

Hanganyag: Ignáth Márk