eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Kispál és a Borz "felrúgja öt-hat éve tartó agóniáját"

"Hogy holnap új élet kezdődik-e a számomra? Dehogyis, az már elkezdődött" - mondta Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere az MTI-nek hétfőn délután, a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján, néhány órával a zenekar búcsúkoncertje előtt.

A Kispál és a Borz csaknem 23 évvel ezelőtt, 1987. december 10-én adta első koncertjét a pécsi egyetem klubjában, a "Szenesben". Az együttesnek tíz stúdióalbuma, két koncertlemeze, egy válogatása, néhány maxija és két DVD-je jelent meg azóta, adtak több ezer koncertet, és fűződik a nevükhöz néhány filmzene is (például a Csinibabáé).

A csapat a nyáron még végigkoncertezte a fesztiválokat, a Sziget azonban a búcsút jelenti. Ahogy Lovasi András énekes, basszusgitáros, szövegíró korábban fogalmazott, a Kispál és a Borz ezzel "felrúgja öt-hat éve tartó agóniáját".

A zenekar tagjai mindenesetre remek hangulatban játszottak a délutáni soundcheck (hangpróba) alatt a színpadon, holott csak néhány tucat korai szigetelő volt ott, este viszont, 20 órától a nagyszínpadon több tízezren láthatják-hallhatják utoljára őket. (Előttük 19 órától a fiatal mezőtúri együttes, az Esti Kornél melegíti be a közönséget.) Délután elpróbáltak például két régi "klasszikust", az Õrjáratot és a Napos oldalt is.

"Minden lemezről lesznek dalok, persze nyilván lesznek olyan elvárások, amelyeket nem tudunk teljesíteni, mert három órába nem fér minden bele. Számunkra is volt hat-nyolc olyan dal, amelyet még be szerettünk volna tenni a műsorba, de lehetetlen volt" - jelentette ki a koncert előtt Lovasi András az MTI-nek.

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett frontember elmondta, hogy mivel ez lesz az utolsó Kispál és a Borz-koncert, "valószínűleg ez lesz az utolsó rúgásunk a bizniszbe".

"A Szigeten megtalálható Kispál és a Borz shop elsősorban arról szól, hogy a kiadónktól megvettük a koncert hangfelvételének jogait, ezen kívül elég sok CD-t is, és ezekből megpróbálunk minél többet eladni nyomott áron" - mondta a zenész. A tervek szerint a koncertről egy DVD-t fognak majd kiadni.

Az utolsó fellépésen Lovasi mellett színpadon lesz természetesen Kispál András gitáros, valamint Brautigam Gábor és Mihalik Ábel dobos, Dióssy D. Ákos billentyűs, Ózdi Rezső basszusgitáros és Leskovics Gábor gitáros.

Délután már nagyon sokan érkeztek a fesztiválra, köszönhetően a napos időnek is. A beengedő kapuknál sorba kellett állni, ugyanakkor folyamatos volt a haladás. A színpadok és az egyéb helyszínek környékén néhány helyen zajlanak még munkálatok, az utakra, központi kereszteződésekre több helyen még szállították a gumiból készült járólapokat, ám a szórakozóhelyek és a vendéglátóipari egységek már mindenütt teljes gőzzel üzemelnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×