Három premier - csak saját felelősségre!

Infostart
2010. július 30. 08:45
A Hatodik érzék rendezőjének látványos fantasyjét, egy Adam Sandler főszereplésével készült vígjátékot és a Disney stúdió új animációs filmjét is e héten mutatják be a magyar mozik. A premierekről Dudás Viktor, a Vox mozimagazin főszerkesztőjének gondolatait olvashatják.
Csingiling és a nagy tündérmentés

rendező: Bradley Raymond

A film speciális közönségre, a kislányokra gondolt a Disney, amikor a filmet elkészítette. A stúdió a Pán Péter történetéből ismert Csingilinget másodszor ajándékozta meg önálló mozifilmmel. Édes kis történet, semmi károsat nem tartalmaz.


Az utolsó léghajlító

rendező: M. Night Shyamalan, szereplők: Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone

...nem így Az utolsó léghajlító, M. Night Shyamalan filmje, aki a Hatodik érzék című filmmel lopta be magát a moziba járók szívébe. A sebezhetetlen című alkotás még értékelhető volt tőle, az azóta készült filmjeivel folyamatosan saját nimbuszát teszi tönkre.

A legújabb, 150 millió dollárból forgatott film egy hónappal a bemutató után még nem tudta a gyártási költségét visszahozni az Egyesült Államokban, úgy, hogy egy roppant népszerű animációs sorozat alapján készült. A forgatókönyvnek se füle, se farka, a látványos jelenetek pedig teljesen összefüggéstelenül követik egymást.


Nagyfiúk

rendező: Dennis Dugan, szereplők: Adam Sandler, Kevin James, David Spade, Chris Rock, Rob Schneider

Az öt egykori jó barát harminc év után, kedvenc kosárlabdaedzőjük temetésén találkozik újra. Ha pedig már együtt vannak, a családdal együtt elmennek az edző egykori házába, és megmutatják a fiataloknak, hogy tudnak ők még közel negyvenévesen is viccesek lenni. A baj csak az, hogy ötükön kívül senki más nem nevet.

Nagyobb gond, hogy a film közel ötven millió dolláros költségvetésének, amiről tudható, hogy a sztárok gázsijára ment el, már háromszoros megtérülést produkált az Egyesült Államokban. Lehet azt mondani, hogy Adam Sandler nem tud megbukni, de azt gondolom, hogy 2010-ben már nem ezzel kellene szórakoztatnia a közönséget. De, úgy tűnik, mégis van rá kereslet.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást