"A magyar színésztársadalom egy korszaka zárult le Feri bácsi halálával"

Infostart
2010. július 12. 17:47
A színpadon és a magánéletben is a humor és a bölcsesség volt az, ami meghatározta Kállai Ferenc személyiségét - mondta az InfoRádiónak Õze Áron, a Pesti Magyar Színház igazgatója.

Feri bácsi már nagyon régóta nem volt jól - mondta az InfoRádiónak Õze Áron, aki a Pesti Magyar Színházban és a Nemzeti Színházban is egy társulatban dolgozott a vasárnap 85 éves korában elhunyt Kállai Ferenccel.

Az egész magyar színésztársadalom egy korszaka zárult le Feri bácsi halálával - tette hozzá a színigazgató, aki szerint nincs az a főiskola vagy egyetem, amely meg tudná tanítani azt a gyakorlatot, hozzáállást és humort, amelyet Kállai Ferenctől elsajátítottak.

Nem volt olyan próba, amely ne a humorról szólt volna. A magánéletben is a humor volt rá a jellemző: nem volt olyan pillanata a jelenlétének, amelyet ne fűszerezett volna humoros megszólalással - emlékezett Õze Áron, aki szerint azonban rendkívül bölcs is volt Kállai Ferenc.

A Kossuth-díjas színészlegenda legemlékezetesebb alakítása Pelikán József gátőr szerepében volt Bacsó Péter A tanú című filmjében, amelyben Õze Áron apja volt a partnere. A leírt szöveg 70-80 százaléka hangzik csak el a filmben, a többi a szereplők improvizációi és viccelődései - osztott meg egy műhelytitkot a színigazgató.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást