Ghymes Fesztivál a Szent György-hegynél

Infostart
2010. július 2. 13:40
Ghymes-koncert, anyaországbéli és határon túli népzenei együttesek fellépései, valamint a Forrás Színház előadásai is szerepelnek a ma kezdődő Ghymes Fesztivál programjában. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényt idén új helyszínen, a Balaton-felvidéki Szent György-hegy lábánál rendezik meg Tapolcán és Hegymagason.

Talán kevesen ismerik a Balaton-felvidéken a Szent György-hegyet, a tanúhegyek egyikét, Tapolca és Szigliget között. Idén itt rendezik meg a Ghymes Fesztivált.

Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója az InfoRádiónak elmondta: azokat a színészeket és zenészeket hívták meg az eseményre, akikkel a zenekar már dolgozott együtt.

Olyan színházi, irodalmi és zenei fesztivált szeretnénk, amely a lelkünket tükrözi - fogalmazott a zenész, akinek - borvidékhez illően - Bor és lányka című önálló estje is szerepel a programban.

Fellép a Forrás Színház is, Moliere Képzelt betegével és Gogol Az őrült naplójával, de természetesen az esemény csúcspontja a Ghymes-koncert lesz.

A koncert különlegességét a miliő adja: a szabadtéri fesztiválokon a közönség szeretete még jobban érződik - mondta Szarka Gyula.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást