A Sziget Fesztivál szervezői nevében csalnak ki pénzt az e-mailezőktől

Infostart
2010. június 30. 07:00
Nyereményakciót és ingyenes belépőt ígér, ám valójában emelt díjas sms-szolgáltatást nyújt az a cég, amely a Sziget Fesztivál szervezőinek nevében küld e-maileket. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője arra figyelmeztet mindenkit, a kvízjátékon való részvételt akár heti háromezer forintunk is bánhatja.

"Az elmúlt napokban többen is kaptak olyan e-mailt, amelyen az áll, hogy egy megadott linkre kattintva részt vehetünk egy nyereményjátékon. Az üzenetben szó sincs arról, hogy bármilyen anyagi vonzata lenne a kvíznek. Az honlapon kérdéseket kell megválaszolni, majd meg kell adnunk a telefonszámunkat" - mondta az InfoRádiónak Szép Gábor.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője kiemelte, ha valaki megadja a honlapon a telefonszámát, a Sziget Fesztivál nevét és logóját jogszerűtlenül használó cég emelt díjas sms-eket kezd küldeni. "Hetente hat darab sms-t kapunk, amelynek darabja ötszáz forint. A szolgáltatást csak az oldalon megadott számra elküldött üzenettel lehet lemondani. Ez megtévesztő, hiszen az eredeti e-mailben szó sincs a nyereményjáték anyagi vonzatáról. Igaz, a honlapon piros alapon fekete betűkkel szerepel, hogy ezzel megrendeljük a szolgáltatást" - magyarázta.

Szép Gábor hozzátette, a szolgáltatást nyújtó cég külföldön van bejegyezve, a technikai hátteret biztosító cégről azonban eddig szinte semmit nem sikerült megtudniuk. "Arról szintén nem tudunk, hogy valóban sorsolnak-e Sziget-belépőjegyeket, és hogy mikor, hol sorsolnak" - mondta.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást