Remek zenék, horgászverseny, fröccskultúra - kezdődik a Fishing on Orfű

Infostart
2010. június 16. 15:47
A német De-Phazz, a Kispál és a Borz és a Quimby is fellép a csütörtökön kezdődő harmadik Fishing on Orfű fesztiválon, ahol a népszerű magyar előadók mellett tóátugrási verseny, fröccstúra és horgászverseny is várja a közönséget.

A Fishing on Orfű a szervezők szerint alterfeszt, a fellépők azonban nem alternatív zenekarok; azért nem nevezik őket annak, mert maguk tiltakoznak a besorolás ellen - mondta az InfoRádiónak Lovasi András, a fesztivál egyik kitalálója.

A zenész elárulta, a rendezvény profiljának megtartása mellett hosszabb távú céljaik között szerepel, hogy zenei kirándulásra vigyék az egyre bővülő közönséget. Ennek jelei már idén is megmutatkoznak: az egyik színpadon az egyes napokon más-más műfaj - a prog- és a stoner rock, a magyar hip-hop, valamint az elektronikus rock- és beat - képviselői lépnek majd fel.

Azt szeretnék - magyarázta Lovasi András -, hogy az orfűi fellépés rangot jelentsen a zenekaroknak, éppen ezért remélik, hogy a szokásos fesztiválműsor helyett a bandák különlegességekkel is meglepik majd a közönséget.

A fesztivál táborjellege idén is megmarad, a programok között ezúttal is szerepel a horgászverseny, a hosszúlépés-túra, amely a környéket próbálja bemutatni a fröccskultúrán keresztül, és a tóátugrás - ez utóbbi esetében zsűri pontozza majd a résztvevők teljesítményét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást