eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Visszatér Coppola és a Vasember - a hét premierfilmjei

Egy Oscar-díjra jelölt osztrák dráma, egy képregényfilm és Francis Ford Coppola legújabb rendezése is szerepel a hét mozipremierjei között. A filmekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztőjének gondolatait olvashatják.

Vasember 2

r. Jon Favreau, sz. Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Michey Rourke, Scarlett Johannsson, Don Cheadle


"Aki kasszikus moziélményre vágyik, ahol a film nézése közben bátran lehet a popcornos zacskót is csörgetni, akkor válassza ezt. Az igazi blockbuster, könnyen emészthető, szórakoztató alkotás."

Revans
r. Götz Spielmann, sz. Johannes Krisch, Irina Potapenko


"Igazából nincs a Revansban bosszúra utaló jel, azt a klasszikus gondolatot fejti ki a rendező, hogy egy pillangó szárnycsapása is a világ másik végén orkánt eredményezhet. A hónap egyik legjobban kiérlelt, tartalmilag és művészileg is a legtöbbet adó filmélménye."

Tetro
r. Francis Ford Coppola, sz. Vincent Gallo, Alden Ehrenreich, Maribel Verdú


"A Keresztapa után Coppola már bármit csinál, boldogan elhisszük neki, legyen az bármi, ha pedig nagyon kritikus akarok lenni, ez az életművön belül egy igen feledhető darab. A Tetro magában hordozza a lehetőségét, hogy nagyívű, és remek karaktereket kombináló drámai alkotás szülessen, de egy sablonos és könnyen kikövetkeztethető alkotás született."

A kínai lány
r. Guo Xiao Lu, sz. Huang Lu

"A film Locarnóban Arany Leopárd-díjat kapott 2009-ben. A film főszereplője egy egyszerű lány, aki egy elmaradott kínai faluból, iparvidékről menekül Londonba, ahol egy kényszerházasságot kénytelen rabszolgasorsként megélni. A film történetével igen nehéz azonosulni, de aki a Másképp Alapítvány filmjeire szakosodott, az ennek a filmnek is nagyon fog örülni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×