Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszatér Coppola és a Vasember - a hét premierfilmjei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy Oscar-díjra jelölt osztrák dráma, egy képregényfilm és Francis Ford Coppola legújabb rendezése is szerepel a hét mozipremierjei között. A filmekről Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztőjének gondolatait olvashatják.
Vasember 2

r. Jon Favreau, sz. Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Michey Rourke, Scarlett Johannsson, Don Cheadle


"Aki kasszikus moziélményre vágyik, ahol a film nézése közben bátran lehet a popcornos zacskót is csörgetni, akkor válassza ezt. Az igazi blockbuster, könnyen emészthető, szórakoztató alkotás."

Revans
r. Götz Spielmann, sz. Johannes Krisch, Irina Potapenko

{{video:http://youtube.com/v/gonL8MOWnQ0}}

"Igazából nincs a Revansban bosszúra utaló jel, azt a klasszikus gondolatot fejti ki a rendező, hogy egy pillangó szárnycsapása is a világ másik végén orkánt eredményezhet. A hónap egyik legjobban kiérlelt, tartalmilag és művészileg is a legtöbbet adó filmélménye."

Tetro
r. Francis Ford Coppola, sz. Vincent Gallo, Alden Ehrenreich, Maribel Verdú


"A Keresztapa után Coppola már bármit csinál, boldogan elhisszük neki, legyen az bármi, ha pedig nagyon kritikus akarok lenni, ez az életművön belül egy igen feledhető darab. A Tetro magában hordozza a lehetőségét, hogy nagyívű, és remek karaktereket kombináló drámai alkotás szülessen, de egy sablonos és könnyen kikövetkeztethető alkotás született."

A kínai lány
r. Guo Xiao Lu, sz. Huang Lu

{{video:http://youtube.com/v/B9WV-R_UMVg}}

"A film Locarnóban Arany Leopárd-díjat kapott 2009-ben. A film főszereplője egy egyszerű lány, aki egy elmaradott kínai faluból, iparvidékről menekül Londonba, ahol egy kényszerházasságot kénytelen rabszolgasorsként megélni. A film történetével igen nehéz azonosulni, de aki a Másképp Alapítvány filmjeire szakosodott, az ennek a filmnek is nagyon fog örülni."