eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Reggae-ünnep, Cseh Tamás-emlékest és sms-kávé a Szigeten

A reggae-nek és Cseh Tamás életművének szenteli a nulladik napot a Sziget. Augusztus 10-én a Nagyszínpadon a jamaicai zenék fiesztája zajlik majd, míg a Világzenei Nagyszínpadon a nemrég elhunyt zenész-dalszerző emléke előtt tisztelegnek a magyar világ- és rockzenei szcéna rangos képviselői.

A Reggae-Ska Ünnep apropóját a műfajt világszerte ismertté tevő Bob Marley születésének hatvanötödik évfordulója adja. A délután 14 órakor kezdődő, csaknem fél napos koncerten fellép a legendás zenész bandája, a Wailers, de zenél majd az 1964-ben alakult Skatalites, a reggae szót először használt Toots & the Maytels, a brit pop-reggae egyik legfontosabb zenekara, a UB40, a soult, punk-rockot, skát és reggae-t ötvöző Los Angeles-i Aggrolites és természetesen a 25. születésnapját idén ünneplő Ladánybene 27.

A nulladik napon ezúttal a Világzenei Nagyszínpadon is lesz program, 18 órától a Cseh Tamás emlékére megjelenő lemez dalait. A zenész szerzeményeit a Heaven Street Seven, a Csík Zenekar, a Péterfy Bori & Love Band, a PASO, Másik János, a Napra, a Bin-Jip, a Kistehén, Lovasi András, Palya Bea, a Balaton, a Quimby, a Besh o drom, a Legát, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, az Etnofon Zenei Társulás és Tóth Evelin dolgozza fel és játssza el a koncerten.

Sms-kávé és perc alapú jegy

Pénteken az is kiderült, hogy a fesztivál főtámogatója a Dreher mellett a Vodafone lesz. Ehhez kapcsolódóan a szervezők több mobiltelefonos fejlesztést is bemutattak, lesz például sms-alapon működő kávéautomata, illetve a társaság előfizetői rövid szöveges üzenetben is megvásárolhatják a Sziget-hetijegyet.

Idén elérhető lesz a percalapú jegy is, ami a mobilparkoláshoz hasonló rendszerbem működik majd, és minden magyarországi mobiltársaság előfizetői számára elérhető lesz. A feltöltőkártyás ügyfelek csak akkor tudják igénybe venni ezt a lehetőséget, ha az emelt díjas szolgáltatásokat elérhetővé tette számukra szolgáltatójuk.

A jegy ára csúcsidőben - délután hat és este 11 óra között - várhatóan 70 forint lesz, máskor ennek felét kell kifizetni percenként. Annak, aki így szeretné végigbulizni a fesztivál valamelyik estéjét, a percdíjak alapján 21 ezer forintot kellene fizetnie, a rendszer azonban 13 500 forint után nem számláz tovább; a belépő így 1 500 forinttal kerül többe, mint a hagyományos, papír alapú napijegy.

Piroskák (Sanyának)

A mobilcég és a Sziget együttműködésének bejelentését ingyenes hetijegyosztással kötötték össze a szervezők: a sajtótájékoztató helyszínére érkező első 70, piros ruhába érkezett lány - illetve egy lánynak öltözött fiú - belépőt kapott a fesztiválra. A legkorábban három szlovákiai fiatal futott be, ők éjjel fél kettőkor parkoltak le az Andrássy úti Divatcsarnok előtt. A későn érkezők napijegyekkel és ajándékcsomaggal vigasztalódhattak.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Szigeten a "mínusz egyedik" napon adja búcsúkoncertjét a Kispál és a Borz, augusztus 11. és 16. között pedig fellép többek között a Bad Religion, Billy Talent, Calvin Harris, Danko Jones, a Faithless, az Iron Maiden, a Kasabian, a Muse, Nina Hagen, a Paradise Lost, a Fear Factory, a Hives, a Specials, a Toy Dolls, valamint a 30 Seconds To Mars.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×