Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így juthat be ingyen a Sziget Fesztiválra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tavaly összesen 390 ezer látogatója volt a Sziget Fesztiválnak. A monstre kulturális rendezvény várhatóan idén is sok vendéget vonz, de aki kedvezményes áron szeretne szórakozni, annak sietnie kell, hiszen már csak néhány napig kaphatóak a legolcsóbb bérletfajták.

2009-ben összesen 390 ezren voltak az óbudai Sziget Fesztiválon, ami ötezerrel haladja meg a korábbi években többször is beállított rekordot.

"Gyakorlatilag kőbe véstük a Sziget költségvetését, amely nem haladhatja meg a tavalyi 2,65 milliárd forintot, csak egyetlen esetben, ha olyan nemzetközi sztárt sikerülne idehívni, aki jelentős többletlátogatót vonzana a rendezvényre" - mondta április elején a Világgazdaságnak Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója.

Az idén még nagyobb hangsúlyt helyeznek a külföldi promócióra: közvetlen reklámra mintegy 400 ezer eurót költenek, a különböző együttműködésekkel a nemzetközi kampány értéke meghaladhatja az egymilliót - írja a Pénzcentrum.

Jegyek a legolcsóbban

A szervezők több sztárfellépő nevét már közzétették, így olyan külföldi zenekarokra lehet számítani, mint például a brit Muse, az amerikai Thirty Seconds To Mars, a finn The 69 Eyes, a spanyol SKA-P, vagy épp a svéd The Hives.

Az elővételes jegyek április 30-ig kedvezményes áron vásárolhatók:

Napijegy: elővételben és a helyszínen: 12 000 Ft (45 €)

Hazamenős bérlet:
Elővételben április 30-ig: 38 000 Ft (140 €);
Május 1-től és a helyszínen: 46 000 Ft (170 €).

Ott alvós bérlet:
Elővételben április 30-ig: 46 000 Ft (170 €);
Május 1-től és a helyszínen: 54 000 Ft (200 €).

Karaván kemping jegy (lakóautóval és a lakókocsival érkező fesztivállátogatóknak):
Elővételben április 30-ig: 30 000 Ft (110 €);
Május 1-től és a helyszínen: 35 000 Ft (130 €).

Első látásra talán sokakat visszariaszthatnak a több tízezres jegyárak, de egyértelmű, hogy ár-érték arányuk igencsak jónak mondható. Összehasonlításként: a Muse 2007-es budapesti koncertjére a jegyek 9900 és 14900 forint között mozogtak. A Sziget idei 12 ezer forintos napijegyével a brit zenekar mellett számos más koncert is meghallgathatunk, illetve napi több tucat más kulturális programon (színházi előadások, kiállítások, stb.) is részt vehetünk.

Így fesztiválozhat INGYEN!


Van olyan megoldás, amivel akár 50 százalékos kedvezményhez is juthatunk. A szervezők kimondottan a főiskolásokat, egyetemistákat célozzák meg azzal az úgynevezett Diákprogrammal, amelynek lényege, hogy minél több fiatal csatlakozik egy adott jegyvásárló csoporthoz, annál több kedvezményt érhetnek el együtt (maximum 50 százalékig).

Aki viszont összeszed 36 barátot, már ingyen mehet a fesztiválra, a csapat többi tagja pedig 50 százalékos kedvezménnyel juthat be. Ráadásul a legügyesebb szervezőket más fesztiválbérletekkel (VOLT, Balaton Sound) is jutalmazzák. (Ezt a kedvezménytípust 17. életévüket betöltött, érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe).

Kedvezmény kategóriák a Diákprogramban:
11-16 fő: 20 százalék a csapatnak, 30 százalék a szervezőnek;
17-25 fő: 30 százalék a csapatnak, 40 százalék a szervezőnek;
26-35 fő: 40 százalék a csapatnak, 50 százalék a szervezőnek;
36-65 fő: 50 százalék a csapatnak, 1 db ingyen SZIGET hetijegy a szervezőnek;
65-75 fő: 50 százalék a csapatnak, 1 db ingyen SZIGET hetijegy és 1 db ingyen VOLT fesztiválbérlet a szervezőnek;
75 főtől: 50 százalék a csapatnak, 1 db ingyen SZIGET hetijegy és 1 db ingyen BALATON SOUND bérlet a szervezőnek.

Üdülési Csekkel is vehet jegyet!

A szervezők tájékoztatása szerint az alábbi csekkek és utalványok használhatóak a Sziget-jegyek vásárlásánál: Üdülési Csekk, Sodexo Pass Kultúra Utalvány, Sodexo Pass Ajándék Utalvány, Accor Services Ticket Culture Kultúra Utalvány, Accor Services Top Premium Ajándék Utalvány, Chéque déjeuner Cadhoc Művelődési csekk, Cadhoc+, Kultúrcsekk.