eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Minden idők legnagyobb lemezszerződése - Michael Jacksonnal

Minden idők legnagyobb összegű lemezszerződését kötötte meg a Michael Jackson-hagyaték kezelőivel a Sony Music Entertainment: a 200 millió dollárt (mintegy 39 milliárd forintot) garantáló megállapodás keretében a következő hét évben tíz projektet hoznak tető alá.

A vállalkozás, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén akár 250 milliót is hozhat, elsősorban lemezek kiadására irányul, ezek közül a tavaly júniusban elhunyt popsztár eddig még meg nem jelent számaiból készülő album megjelentetését már novemberre ígérik - számolt be róla az AP hírügynökségnek a keddi hivatalos bejelentés előtt egy neve elhallgatását kérő hivatalos forrás.

A szerződésben egy videójáték, egy Michael Jackson korábbi videoklipjeit tartalmazó DVD és az Off the Wall című ötödik stúdióalbum újrakiadása is szerepel. Szintén a megállapodás részét képezi az a kétlemezes album, amely a This Is It című Jackson-film kíséretében már megjelent.

A 200 millió dolláros szerződés a szakértők szerint már csak azért is példátlan, mert az értékesítésből származó jogdíjakat nem tartalmazza. A szerződésből származó bevételeket a hagyaték gondozói Jackson 400 millió dolláros hátrahagyott adósságainak rendezésére akarják fordítani.

Korábban a Sony Corp. egyik vállalata, a Sony Pictures szerezte meg 60 millió dollárért a This Is It című film anyagát, amelynek mozis forgalmazása 252 millió dolláros bevételt hozott a stúdiónak. Ekkora jegyeladást korábban egyetlen más koncertfilmnek sem sikerült elérnie.

Jackson halálának ügyében közben tovább folyik a jogi procedúra. Háziorvosa, Conrad Murray, akit a közelmúltban gondatlanságból elkövetett véletlen emberöléssel vádolt meg a Los Angeles-i ügyészség, április 5-én jelenik meg ismét a bíróság előtt. Az óvadék fejében szabadlábon védekező orvos súlyos álmatlanság miatt kezelte a sztárt, és a nyomozás szerint ő adta be neki azt az erős - műtétekhez használt - altatót és más nyugtatókat, amelyek kombinációja a halálához vezetett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×