eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Új vállalat lépett a magyar könyves piacra

Magyar kiadók szellemi termékeinek digitális terjesztését tűzte ki célul a magyar könyves piac új szereplője, az eKönyv Magyarország Kft. - közölte a Bookline.hu Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Az új társaság a Bookline.hu Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. közös leányvállalata, amelyet az alapító gazdasági társaságok vezetői Starcz Ákos és Weiler Péter irányítanak majd.

A Bookline közleményében kiemelte: a berlini székhelyű TXTR cég Európában elsőként kötött együttműködési megállapodást az eKönyv Kft-vel az általuk kifejlesztett wifi és sim kártyás kapcsolattal is rendelkező ekönyvolvasó terjesztésére és a mögöttes technológia exportjára. A TXTR platform előnye, hogy a vásárlás nemcsak az eKönyv Magyarország weboldalán, hanem az olvasón, sőt iPhone és iPad alkalmazása révén akár mobiltelefonon is megtörténhet, a letöltött könyveket pedig minden olyan olvasón lehet majd olvasni, ami a platform által használt Adobe szabványt ismeri.

Az eKönyv Magyarország Kft. áprilisban indítja útnak e-könyv áruházát, ahol az angol és német nyelvű e-könyveken túl magyar nyelvű tartalom is megtalálható lesz. Az Európában jelenleg egyedülálló olvasó értékesítése a harmadik negyedévben kezdődhet meg a társaság tervei szerint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×