eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Idén 30 éves a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója és a díszvendég Dánia határozza meg a többi közt a március 19-től április 5-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál programkínálatát.

65 helyszínen, 130 program várja az érdeklődőket a 1010-es Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Erkel Ferencre, a nemzeti operaműfaj megteremtőjére népszerű és kevésbé ismert operáinak bemutatóival emlékezik meg a fesztivál.

A Bánk bánt a debreceni Csokonai Színház társulata, a Hunyadi Lászlót pedig a Győri Nemzeti Színház művészei hozzák Budapestre, kevésbé ismert operáiból, mint amilyen a Dózsa György, a Báthory Mária és a Sarolta,

keresztmetszetet láthat a közönség az Operaházban és a Thália Színházban.

A 2010-es Tavaszi Fesztivál díszvendége Dánia. A skandináv ország kultúráját képviseli egyebek mellett a Dán Királyi Balett két előadása, a Fischer Ádám által vezényelt Dán Nemzeti Kamarazenekar koncertje, a Hotel Pro Forma társulat vizuális színháza és a Ludwig Múzeumban nyíló kortárs képzőművészeti kiállítás.

A dán részvétel rangját mutatja, hogy a fesztivál megnyitóján részt vesz a dán trónörökös pár és a dán kulturális miniszter is.

A külföldi vendégek produkciói közül kiemelkedik még a Berlini Filharmonikusok

<

Tavaszi Fesztivál március 19-től április 5-ig (2010.02.23.) (képgaléria)

Hegedűseinek koncertje, Erwin Schrott uruguayi operaénekes romantikus áriaestje, a Balett Flamenco de Andalucía táncelőadása vagy Gyengyisz Macujev zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertje.

A Nemzeti Színházban második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Színházi Fesztivált, amely elismert és formabontó társulatoknak biztosít vendégszereplést.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében Roma vagyok - magyar vagyok címmel roma származású alkotók munkái is bemutatkoznak a fesztiválon, többek közt a Roma Virtuózok Kamarazenekar ad koncertet, a Karinthy Szalonban Roma élet-képek címmel nyílik kiállítás, és bemutatják Balogh Rodrigó Tollfosztás című drámáját, amely az elmúlt időszak romagyilkosságait dolgozza fel.

Zimányi Zsófia fesztiváligazgató elmondta, hogy bár a jegyek 80%-át a fesztivál előadásaira már elővételben értékesítették, ez senkit se tartson vissza az érdeklődéstől.

A március 19-től április 5-ig tartó 2010-es Budapesti Tavaszi Fesztivál a tavalyinál kisebb összegből, 1 milliárd 280 millió forintból jött létre, amelynek közel fele állami támogatás, a másik felét a jegybevételek és szponzorok biztosították.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×