eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Miről susmusol Scorsese és Lars Von Trier?

Széltében-hosszában beszélik a Berlinalén és a neten, hogy Lars von Trier rá akarja beszélni Martin Scorsesét és Robert De Nirót A taxisofőr újraforgatására - számolt be róla a variety.com.

A hollywoodi szaklap hétfőn szellőztette meg az izgalmas pletykát, amelyet egy dán lapban megjelent cikk indított útjára. A kérdéses napilapban Peter Aalbaeck Jensen, Von Trier üzlettársa és filmjeinek executive producere nyilatkozott, és - miközben sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a hírt - egy közlemény megjelentetését ígérte hamarosan.

Scorsese, aki 1976-ban Arany Pálma-díjat nyert Cannes-ban A taxisofőrrel, jelenleg a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál vendége versenyen kívül futó Viharsziget című thrillerével. Von Trier pedig Melancholia című sci-fijének forgalmazásával kapcsolatban tárgyal a német fővárosban. A film forgatását jövőre tervezte, ezért a Scorsesével való közös projektet nyilván nem ripsz-ropsz ütik majd nyélbe - mérlegelte a tényeket a lap.

A dán rendezőnek nem ez lenne az első remake-terve. Korábban már meggyőzte egy dán rendező kollégáját, Jorgen Leth-t, hogy készítsék el újra Leth 1967-es A tökéletes ember című filmjét. Így született meg 2003-ban közös alkotásuk, Az öt akadály, amely az eredeti produkciót öt változatban fogalmazta újra.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×