eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eladná az EMI a legendás Abbey Road-i stúdiókat?

Nehéz pénzügyi helyzete miatt el akarja adni legendás londoni, Abbey Road-i stúdióit az EMI brit zenekonszern - értesült a brit sajtó.

A stúdiók a Beatles hasonló címet viselő albuma révén váltak világhírűvé, az EMI most az eladás révén szeretné csökkenteni tetemes adósságát - számolt be a Financial Times kedden.

A zenekonszern, amelyet 2007-ben a Terra Firma befektetőcég vett át, a 2009 márciusáig tartó üzleti évben csaknem 544 milliárd forintnak megfelelő veszteséget halmozott fel és fizetési nehézségektől is tartott.

Az Abbey Road-i stúdiók azonban még mindig a kiadó sikerkorszakára emlékeztetnek, turisták mind a mai napig elzarándokolnak a London északi részében fekvő létesítményhez, ahol a Beatles lemezborítóját utánozva átmasíroznak a zebrán.

Az EMI 80 évvel ezelőtt tett szert a stúdiókra, amelyeket a második világháború idején propagandacélokra használtak, itt vették fel a kormány hanganyagait. Később a Beatles mellett a Pink Floyd és a Radiohead is vett fel lemezeket az Abbey Roadon, és itt rögzítették A gyűrűk ura filmzenéjét is. Az utóbbi években azonban a stúdiókomplexum dolgát megnehezítették az olcsóbb felvételi lehetőségek.

A kiadó egyelőre nem akarta kommentálni a lap értesüléseit az állítólagos eladásról, amely minden bizonnyal milliókat hozna az EMI konyhájára. Az sem világos, hogy a konszern a létesítménnyel együtt az Abbey Road márkanevet is eladná-e.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×