Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Koltai Lajos: Minden évben kell egy jó magyar film

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy költségvetésű, kosztümös mozi lesz Koltai Lajos új filmje, amelyhez azonban a produkció még nem találta meg a főszereplőt. Az operatőr-rendező azonban elmondta: Marion Cotillard és Rachel Weisz is ismerkedik a forgatókönyvvel. Koltai Lajos a forgatás előkészületeiről beszélt az InfoRádióban.

Egy XIX. században játszódó film készítésére készül a Sorstalanság és az Este című filmek rendezője. A Lola Montez táncosnő-színésznő kurtizánt, I. Lajos szeretőjét bemutató Spider Dance (Póktánc) című film hősnőjének megszemélyesítésére azonban még nem találta meg a produkció a megfelelő színésznőt.

Korábban Sophie Marceauban gondolkodott a stáb, de ő nem érezte magáénak a szerepet. Most Marion Cotillard és Rachel Weisz is olvassa a forgatókönyvet.

A táncosnő életének utolsó szakaszát bemutató film Ausztráliában játszódik, ahol a korábban igen befolyásos hölgy, aki a legelőkelőbb körökben forgott - és egy darabig Liszt Ferenccel is együtt élt - az udvarból való elűzetése után próbált szerencsét az aranyláz idején, az 1860-as '70-es években.

Ahogy Koltai Lajos jellemezte a filmet, egy igazi hattyúhalált láthat majd a néző, hogyan próbál fennmaradni és a legjobb arcát mutatni egy nő, aki halálos beteg, és tudja, hogy el fog menni.

Az operatőr-rendező a magyar filmekről szólva - egy héttel a 41. Magyar Filmszemle után - azt mondta: a legfontosabb az, hogy minden évben szülessen egy olyan kiemelkedő alkotás, amely megjelenhet a nemzetközi porondon, így felhívja a figyelmet a magyar alkotásokra.

Hanganyag: Ignáth Márk