eur:
395.24
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Romatikus dráma vetett véget az Avatar menetelésének

A Dear John című romantikus dráma került a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista élére, ezzel a második helyre szorította a hetedik hete a bevételi csúcson jegyzett Avatart.

A svéd Lasse Hallström rendezte alacsony költségvetésű románc pénteken került az amerikai mozikba, és a jelentések szerint nem kis meglepetést okozott 32,4 milliós (6,5 milliárd forint) hétvégi bevétele. A Sonyhoz tartozó Screen Gems által forgalmazott filmre a felmérések szerint 84 százalékban a nők voltak kíváncsiak, ráadásul kétharmad részük 21 éven aluli volt.

A szakértők emlékeztettek rá, hogy a Super Bowl-hétvégén férfiember nem igen teszi be a lábát a mozikba, ez a hétvége mozis szempontból egyértelműen a nőké.

Az elemzők azért korábban arra számítottak, hogy egy darabig - legalább Valentin-napig - még uralja majd az észak-amerikai jegypénztárakat James Cameron 3D-ben hódító sci-fije. Ezzel szemben a hétvégi bevétele 23,6 millióra (4,7 milliárd forint) esett vissza Amerikában és Kanadában.

A globális piacon azonban 76 millió dollárost (15,2 milliárd forint) hétvégi jegybevétellel továbbra is megtartotta vezető státusát. Az Avatar a hazai piacon jelenleg 630,1 milliós (126 milliárd forint) bevételnél tart, világszerte pedig jegyeladásainak összértéke túllépte a 2,2 milliárd dollárt (440 milliárd forint).

John Travolta From Paris With Love című akciófilmje a várakozásoktól messze lemaradva a kasszasikerlista harmadik helyén debütált 8,1 millió dollárral (1,6 milliárd forint). A negyedik Mel Gibson A sötétség határán című thrillere lett 7 millióval (1,4 milliárd forint), az ötödik pedig a The Tooth Fairy (A fogtündér) című horror 6,5 millió dollárral (1,3 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×