Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Szépművészeti Múzeum olyan lesz, mint a madridi Prado

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mértéktartó és visszafogott, de európai színvonalú bővítés valósul meg a Szépművészeti Múzeumban jövő év májusáig - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az intézmény igazgatója.

Azért szükséges a Szépművészeti Múzeum térszín alatti bővítése, mert az épület köré nem lehet építeni, hiszen nincsenek szabad terek, ezért nem volt lehetőség egy új szárnyat hozzáépíteni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az intézmény igazgatója.

Baán László hangsúlyozta: a bővítés igénye nyilvánvaló volt, hiszen az olyan régi, száz évvel ezelőtt épült múzeumok, mint a Szépművészeti, nem tartalmaznak olyan funkciókat, amelyek mára kötelezővé váltak a nagy múzeumok számára.

Az új bővítményben egy 1200 négyzetméteres időszaki kiállítótér kap helyet, lesz étterem, gyerekfoglalkoztató, kellő nagyságú ruhatárak és előadóterem - kísértetiesen fog hasonlítani a madridi Prado néhány évvel ezelőtt átadott bővítéséhez - tette hozzá a múzeumigazgató.

A párizsi Louvre elé üvegpiramist építettek, a Szépművészetihez egy kockát terveznek - mondta el Baán László, aki szerint a pályázatot megnyerő Karácsony János-tervnek köszönhetően egy igazi mértéktartással és visszafogottsággal, de egy európai rangú és színvonalú megoldásokkal dolgozó új épületszárny lesz a térszín alatt.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán