A legnagyobb slágereivel jön Chris Rea

Infostart
2010. február 4. 11:03
Legnagyobb slágereit és legújabb számait mutatja be a budapesti koncertjén Chris Rea angol rockzenész ma este fél nyolctól a Papp László Sportarénában.

2009-ben megjelent best of válogatáslemezének turnéja keretében érkezik Budapestre ma este Chris Rea. A "Come So Far, Yet Still So Far To Go" című dupla album - és a koncert is - az angol zenész több mint három évtizedes pályájának legnagyobb slágerit gyűjti össze, de nagy hangsúlyt kapnak rajta Chris Rea elmúlt tíz évben készült, bluesosabb számai.

Ettől függetlenül a közönség minden bizonnyal találkozik majd a koncerten olyan jól ismert dalokkal, mint a The Road to Hell, a Josephine, a Julia vagy az Auberge.

Az egy hónap múlva 59. születésnapját ünneplő Christopher Anton Rea az angliai Middlesbrough-ban, olasz származású családban született. Rock és blues zenészi pályáját a 1970-es évek végén kezdte, Fool című száma az Egyesült Államokban nagy slágernek számított, Grammy-díjra is jelölték, Angliában és Európában azonban kevésbé bizonyult sikeresnek.

Az igazi európai áttörést majd tíz évvel később, az 1989-es The Road to Hell című albuma jelentette, amelynek címadó dala hetekig vezette a slágerlistákat. A 90-es években olyan számokkal ért el nagy sikereket, mint az Auberge, a Nothing to Fear vagy a Julia, ám az évtized során több súlyos betegségen is átesett, 2001-ben pedig kétséges volt, hogy felépül-e hasnyálmirigy-gyulladásából.

Azóta a rockzenei hangzással szemben inkább a blues műfaját részesíti előnyben. Az elmúlt harminc évben több mint 20 lemezt készítő Chris Rea utolsó sorlemezét 2008-ban jelentette meg egy fiktív 60-as évekbeli együttes dalain keresztül tiszteleg a korszak előtt, a "Come So Far, Yet Still So Far To Go" válogatáslemezére is felkerült két új szerzeményt. Következő, új dalokat tartalmazó albuma pedig várhatóan idén nyáron jelenik meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást