Beyoncé tarolt a Grammy-gálán

Infostart
2010. február 1. 14:30
Csúcsot döntött Beyoncé Knowles a vasárnap esti Grammy-gálán: az 52 éve alapított díj történetében eddig egyetlen énekesnőt sem jutalmazott egyszerre hat gramofont ábrázoló szobrocskával a zenei szakma. Egy másik rekord is született a díjkiosztón: a húszéves Taylor Swift a valaha volt legfiatalabb előadó, aki Grammy-díjat vihetett haza.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az 52. Grammy-díjkiosztó Beyoncé Knowlesról szólt: az énekesnő összesen hat díjat vehetett át a Los Angeles-i Staples Centerben megtartott gálán. A Destiny's Child együttes tagjaként világhírt szerzett sztár nyerte a legjobb dalért (Single Ladies - Put a Ring on It), R&B dalért és kortárs R&B lemezért (I Am... Sasha Fierce) járó elismerést, de Halo című számáért ő kapta a legjobb női popelőadónak, a legjobb női R&B előadónak, valamint az At Last című szám feldolgozásáért a legjobb hagyományos R&B előadónak szánt díjat is.

Beyoncé akár hét szobrocskát is hazavihetett volna, férje, Jay-Z azonban elhalászta előle a legjobb szóló rapelőadó díját. A családi boldogságot csak fokozta, hogy a rapper - Rihannával és Kanye Westtel együtt - két másik kategóriában is győzött.

Nem Beyoncé volt az egyetlen, aki csúcsot állított fel a vasárnap esti gálán: a huszadik születésnapját decemberben betöltött Taylor Swiftnél fiatalabb előadó még sosem kapta meg a legjobb lemezért (Fearless) járó Grammyt. Az ifjú csillag ezen kívül még három díjat vehetett át: az egyiket a legjobb county lemezért, kettőt pedig az azon szereplő White Horse című dalért, amelyért a legjobb country számért, illetve a legjobb country előadásért járó díjat nyomták a kezébe.


Az év zenekara a Kings of Leon lett, emellett a csapat a Use Somebody című daláért három másik díjat is átvehetett. Nem búsulhattak a Black Eyed Peas tagjai sem, akiket három kategóriában díjaztak. Az eredetileg hat díjra esélyes Lady Gaga végül csupán két szobrocskát vihetett haza.


A díjátadó műsor a posztumusz életműdíjjal elismert Michael Jackson emlékének egy 3D-s videóklip levetítésével adózott. A nyáron elhunyt popsztár Earth Song című száma csendült fel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást