Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Cseh Tamás-est és ingyenes mozizás a magyar kultúra napján

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar kultúra napján koncertek, kiállítások, irodalmi estek és ingyenes filmvetítések is várják az érdeklődőket, emlékezve arra, hogy Kölcsey Ferenc a kézirat tanúsága szerint 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt.

A Bárka Színházban a magyar kultúra napján Cseh Tamásra emlékeznek, aki mai napon ünnepelné 67. születésnapját. Az évforduló alkalmából kiállítás nyílik a tavaly elhunyt Kossuth-díjas előadóművész festményeiből, rajzaiból, a Vívótermet Cseh Tamás-teremmé keresztelik át és emléke előtt esttel tisztelegnek, amelyen több mint negyven művész, köztük Breményi Géza, Berecz András, Sebestény Márta, a Budapest Bár, Hobó, Másik János, Novák János és Szent Efrém Kórus is részt vesz.

Az Uránia mozi ingyenes vetítések keretében ad válogatást az elmúlt év magyar filmjeiből. A több mint 20 alkotás között szerepel többek között a Puskás Hungary, az Utolsó jelentés Annáról, a Made in Hungária, a Poligamy vagy az Utolsó idők. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadásokra ingyenes belépőjegyet kell váltani.

A Magyar Tudományos Akadémia aulájában Zeneművészportrék címmel Fejér Gábor fotóiból nyílik kiállítás. A felvételeken Leonard Bernstein, Ferencsik János, Fischer Annie, Szvjatoszlav Richter és Schiff András portréi is láthatók.

A Petőfi Irodalmi Múzeum Kazinczy-kiállításához kapcsolódóan a debreceni Csokonai Színház vendégelőadását mutatja be. Borbély Szilárd Dea Debrecen című műve Kazinczy és Csokonai életét és a cívis városhoz fűződő viszonyát mutatja be.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban Kiss Anna mesékből, népdalokból és balladákból, merítő megzenésített verseit Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Bencze Gábor, Radványi Balázs, Szokolay Dongó Balázs és Gryllus Dorka előadásában hallgathatják meg az érdeklődők.