eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ha érteni akarod a világot - dokumentumfilm fesztivált rendez az ELTE

2010. január 9-10-én második alkalommal szervez ingyenes dokumentumfilm fesztivált az ELTE Társadalomtudományi Kara. A rendezvény célja, hogy bemutassa: fontos társadalmi kérdésekkel nemcsak elméleti szinten kell és lehet foglalkozni, hanem azokat izgalmas módon, audiovizuális eszközökkel is fel lehet dolgozni.

A fesztivál elsősorban a középiskolás-egyetemista generációhoz szeretné közelebb hozni mind a műfajt, mind a társadalomtudományokat úgy, hogy közben a hazai és nemzetközi klasszikus és kultikus mozik mellett a legfrissebb termésből is válogat - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A fesztivál szombaton 12 órakor Csáki László Bádogvárosának premierjével indul, de a magyar nézők most láthatják moziban először Spáh Dávid Szikék szépe című moziját, vagy Marc Singer a New York-i metróban élő hajléktalanokat éveken át követő kultikus alkotását, a Dark Days-t is.

A fesztiválon tematikus blokkokban vetítenek a migrációhoz, a szociális munkához, a politikához és a médiához kötődő alkotásokat, melyeket a filmesek, szakemberek és az ELTE oktatói között zajló vita követ.

A fesztivál időpontja: 2010. január 9-10. (szombat-vasárnap), 12.00 - 23.00. Helye: Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.

Részletes programot megtalálja, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×