Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ha érteni akarod a világot - dokumentumfilm fesztivált rendez az ELTE

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2010. január 9-10-én második alkalommal szervez ingyenes dokumentumfilm fesztivált az ELTE Társadalomtudományi Kara. A rendezvény célja, hogy bemutassa: fontos társadalmi kérdésekkel nemcsak elméleti szinten kell és lehet foglalkozni, hanem azokat izgalmas módon, audiovizuális eszközökkel is fel lehet dolgozni.

A fesztivál elsősorban a középiskolás-egyetemista generációhoz szeretné közelebb hozni mind a műfajt, mind a társadalomtudományokat úgy, hogy közben a hazai és nemzetközi klasszikus és kultikus mozik mellett a legfrissebb termésből is válogat - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A fesztivál szombaton 12 órakor Csáki László Bádogvárosának premierjével indul, de a magyar nézők most láthatják moziban először Spáh Dávid Szikék szépe című moziját, vagy Marc Singer a New York-i metróban élő hajléktalanokat éveken át követő kultikus alkotását, a Dark Days-t is.

A fesztiválon tematikus blokkokban vetítenek a migrációhoz, a szociális munkához, a politikához és a médiához kötődő alkotásokat, melyeket a filmesek, szakemberek és az ELTE oktatói között zajló vita követ.

A fesztivál időpontja: 2010. január 9-10. (szombat-vasárnap), 12.00 - 23.00. Helye: Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.

Részletes programot megtalálja, ha ide kattint.