Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ötletpályázat Cseh Tamás emlékére - már csak két hét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyedi műalkotással szeretne emléket állítani Cseh Tamásnak a Budavári Önkormányzat: a Kossuth-díjas dalszerző-énekes egykori lakóházán elhelyezendő \"emlék-műre\" még január 21-ig várják a pályázatokat.

A Cseh Tamás-dalok elnevezésű ötletpályázattal az I. kerület a 2009. augusztusában elhunyt zenész és alkotótársa, Bereményi Géza hajdani közös lakóhelyét, az Iskola utca 35. számú házat szeretné megjelölni, az emlékjel azonban az egykori albérlet környezetében is helyet kaphat.

Az Iskola utcai házban kezdődött el negyven éve "az az alkotói folyamat, amely ezerkétszáz dallal ajándékozta meg a magyar kultúrát, maradandó lenyomatát adva a múlt század utolsó évtizedeinek".

Mint az önkormányzat közleménye hangsúlyozza, a létrehozandó "emlék-mű", illetve "jel" nem pusztán a zeneszerző-énekesnek hivatott emléket állítani, de eredeti módon meg kell, hogy jelenítse a Cseh Tamás és Bereményi Géza által életre hívott "Cseh Tamás-dalokat" is.

A pályaműveket január 21-én délig lehet leadni a Budavári Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában (1014 Kapisztrán tér 1.).

A pályázatok bontására január 22-én, Cseh Tamás születésnapján, egyben a magyar kultúra napján kerül sor; a legjobb pályamű díja 500 ezer forint. A kiírással kapcsolatos további részletek megtalálhatók az önkormányzat honlapján (www.budavar.hu).