eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk

A Thriller is bekerült az amerikai nemzeti filmarchívumba

Michael Jackson Thriller című klipje az első zenés videó, amely bekerült az amerikai kongresszus nemzeti filmarchívumába.

Már évek óta érlelődött, hogy az 1983-ban John Landis rendezésében készült klip bebocsátást nyerjen a filmtárba, ám mint Steve Leggett, az Országos Filmmegőrzési Testület koordinátora elmondta: a pop királyának nyáron bekövetkezett halála adta meg az utolsó lökést.

"A lemezipar olyan ütemben változik és fejlődik, hogy arra gondoltunk, jó volna visszanyúlni a fejlődés korábbi szeizmikus kiugrásához, a zenés videó megjelenéséhez" - magyarázta Leggett.

A Thriller másik 24 filmmel együtt került be szerdán a kongresszus 1989-ben létrehozott filmarchívumába, amely célja szerint nem a legjobb filmeket, hanem a "kulturális, történelmi vagy esztétikai" szempontból kiemelkedő alkotásokat gyűjti össze. A katalógusban jelenleg 525 film szerepel.

Az újonnan beválogatott filmek között található az 1979-ben készült The Muppet Movie, Sergio Leone 1968-as westernklasszikusa, a Volt egyszer egy vadnyugat, az 1911-ből származó Little Nemo és a Jezebel című dráma, amelyben Bette Davis nyújtott 1938-ban Oscar-díjas alakítást.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×