eur:
392.86
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszaszorul a szórakoztatás és a sport a Magyar Televízióban

Január 4-én életbe lép a Magyar Televízió (MT) új műsorrendje, amelyben változatlanul szerepelnek a közszolgálati alapfeladatok ellátását biztosító kisebbségi, vallási és hírműsorok, de a korábbinál kisebb hangsúlyt kap a szórakoztatás és a sport - tette közzé a közmédium.

A közlemény szerint az MTV közszolgálati kötelezettségeit és gazdasági lehetőségeit szem előtt tartva tervezte meg jövő évi műsorrendjét; a közszolgálati alapműsorok folytatódnak, költségesebb adásokra azonban "nincs keret".

Mint írták, az MTV-t sújtó költségvetési megszorítások miatt a műsorkészítésre fordítható források drasztikusan csökkentek, ezért olyan megoldást kerestek, amellyel az intézmény továbbra is a nézőket szolgálja, ugyanakkor megőrzi gazdasági stabilitását.

A január 4-én életbe lépő új műsorrendben változatlanul szerepelnek a közszolgálati alapfeladatok ellátását biztosító kisebbségi, vallási és hírműsorok, de az MTV a rendelkezésre álló belső kapacitásokat meghaladó, nagy készpénzkifizetéssel járó produkciókat egyelőre nem gyárt. A közelgő választások miatt az aktualitásokra, hírekre koncentráló műsorok csak kis mértékben változnak, de a korábbinál kisebb hangsúlyt kap a szórakoztatás és a sport.

A tájékoztatás szerint az m1 jövő évi műsorrendjének vázát a belső gyártású élő stúdióműsorok adják: folytatódik a Ma reggel című műsor és a Nappali, a 6 órai tea című műsor pedig az eddiginél korábban és Teadélután címmel jelentkezik. A Híradó esti kiadása után közszolgálati magazinokat és filmeket vetítenek. A tervek szerint a későbbiekben az ország ügyeivel foglalkozó társadalmi műsort sugároznak csütörtök esténként.

Hétvégén délutánonként az MTV egykori nagysikerű műsoraiból válogat a Hogy volt...!? címmel induló sorozat. A Kultúrház szintén megújul: január közepétől élőadásszerűen rögzített kulturális talkshow lesz. A magazinok közül egyelőre nem folytatódik a Sztársáv, a Szempont és a Múlt-kor.

Az m2 megőrzi kulturális-tudományos tematikáját, de közszolgálati feladatát nagyobbrészt ismétlésekkel látja el. Hétköznap zömében nemzetiségi műsorokat, portrébeszélgetéseket, ismeretterjesztő magazinokat, zenei válogatásokat és filmsorozatokat sugároz. A hétvégi kínálatban továbbra is nagy hangsúlyt kapnak az ifjúsági sorozatok, az ismeretterjesztő munkák és a klasszikus mozik, esténként pedig továbbra is magas művészi értékű filmkínálattal várják a nézőket.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×