eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Január 10-én startol a Pécs Európa Kulturális Fővárosa program

Január 10-én rendben megkezdődhet a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat a baranyai megyeszékhely főterén - közölte a projektet koordináló Pécs 2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója. Ruzsa Csaba az InfoRádióban elmondta: a Széchenyi teret - a többi, felújított köztérrel együtt - már átadták a forgalomnak.

Az igazgató hangsúlyozta: a jelenlegi készültségi szint alapján nyáron megnyitják a látogatók előtt a Tudásközpontot és a Zsolnay Kulturális Negyedet, és a tervek szerint még tavasszal befejeződik a Nagykiállítótér-Múzeumutca projekt.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó beruházásokat 85 százalékban az unió finanszírozza, a kormány 5 százalékos kiegészítő alapot biztosít, míg Pécs a költségek 10 százalékát állja.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×