Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kasszát robbantott a középszerű tinihorror a mozikban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az első vetítés és az első napi összbevétel rekordját is megdöntötte a mozikban az \"Alkonyat-Újhold\" című tinihorror, ami az első hétvégén több mint 140 millió dollárt hozott a kasszákba csak az Egyesült Államokban. A siker titkát Dudás Viktor filmkritikus próbálta megfejteni.

Edward, a félig vámpírfiú és Bella, a hétköznapi kisvárosi lány szerelmi története tartja lázban a világ tinijeit. A Stephanie Meyer könyvéből készült mozi mindkét része kasszát robbantott a mozikban, most jelenleg a második rész, az Alkonyat-Újhold című fut. A hétvégén 140 millió dollárt hozott csak az Egyesült Államokban.

Bár ez egy vámpírfilm, nem egy véres horrorról van szó, sokkal inkább egy érzelemgazdag romantikus történetről, amely azt próbálja elmesélni a fiataloknak, hogy a másság elfogadása mennyire fontos - mondta az InfoRádiónak Dudás Viktor.

A filmkritikus szerint már előre lehetett sejteni, hogy a film kasszát fog robbantani, hiszen ez már a jegyelővételekből látszott. Ráadásul éppen annak a tini korosztálynak szól a film, amely moziba jár. A könyvnek azonban nagyon sok olyan középkorú olvasója is van, akik azért mentek el a moziba, mert kíváncsiak voltak, hogyan sikerült vászonra vinni a történetet.

A kritikus szerint épp ez nem sikerült: nagyon gyengén, slendrián módon van összerakva a film, "az effektek és a színészi teljesítmények alulról súrolják a középszerűt."

Hanganyag: Fehér Anna