Megszületett a döntés a múzeumigazgatói kinevezésekről

Infostart
2009. november 10. 14:56
Hiller István oktatási és kulturális miniszter döntött a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Országos Levéltár, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, az Országos Idegennyelvű Könyvtár, a bécsi Collegium Hungaricum valamint a Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálata vezetői posztjára kiírt pályázat nyerteseiről. Hiller István a bíráló bizottságok javaslatait figyelembe véve hozta meg döntését.

A miniszter döntésének megfelelően a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója Csorba László, az Országos Széchényi Könyvtáré, Sajó Andrea, a Magyar Nemzeti Galériáé Csák Ferenc, a Magyar Országos Levéltáré Reisz T. Csaba, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója Kiss Imre, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus főigazgatója Baloghné Borbáth Erika, az Országos Idegennyelvű Könyvtáré Mender Tiborné lett.
A Bécsi Collegium Hungaricum igazgatója Méhes Márton, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának igazgatója Reményi Krisztina.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói pályázatát a bíráló bizottság érvénytelennek, illetve az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatói posztjára kiírt pályázatot a bíráló bizottság eredménytelennek nyilvánította.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Herczeg Zsolt összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást