Utolsó idők, utolsó zenék

Infostart
2009. október 20. 09:00
Mátyássy Áron szemledíjas filmjének szintén díjazott zenéjéből az ízelítőt kedden a Művészetek Palotájában Harcsa Veronika és Márkos Albert barátaival, többek között a Smárton Trióval.

A Mátyássy Áron által rendezett Utolsó idők nemcsak a 2009-es Filmszemle legjobb filmje lett, de a legjobb eredeti filmzenének járó díjat is elnyerte. Az alkotásban a zsűri a nemzetközi siker lehetőségét is meglátta.

Az Utolsó idők 1997-ben játszódik, az ország keleti határa közelében. Egy testvérpár életét mutatja be, az autószerelő Iván, valamint fogyatékkal élő nővére, Eszter mindennapjait. Ketten próbálják feldolgozni azt a tragédiát, hogy Esztert egy napon megerőszakolják. A hatóságokra nem számíthatnak, ezért a fiú maga próbál igazságot tenni a tragédiával végződő filmben.

A Márkos Albert és Harcsa Veronika által írt szuggesztív alkotásokban a triphop, downtempo, pszichedélia, retro-funk, kortárs és klasszikus zenei betétek, blues, dzsessz, gospel és hiphop váltják egymást.

A koncerten Harcsa Veronika énekesnő, valamint Márkos Albert - aki csellón játszik - mellett fellép a Smárton Trió is, azaz Sütő Márton, Kovács Zoltán és G. Szabó Hunor, kiegészülve Premecz Mátyással, valamint hegedűn játszik De-Coll Ágnes, Jávorka Ádám pedig brácsázik.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást